Annonssamarbete med The Local Store

Mode från och för Norrland på The Local Store

Gänget på The Local Store har stenkoll på allt från kostymer och trend till jeans och avslappnat. Här finns något för alla åldrar. ”Vårt mål är att barnbarn, pappa och morfar tillsammans ska kunna besöka butiken och gå härifrån nöjda”, säger Oliver Bäcklund, butikschef i Luleå.

The Local Store är en norrländsk butikskedja som brinner för kläder, accessoarer, skor och allt annat som rör mode. När Habit 2019 utsåg Årets Modebutik i Sverige så vann The Local Store. Här finns ett brett utbud av internationella och mindre lokala märken. Allt från Lee, Levis, Peak Performance, Samsoe Samsoe, Chimi till The Great Norrland.

undefined
Oliver Bäcklund, Elin Roxbäck och Frida Takamäki.
undefined
Oliver Bäcklund, butikschef i Luleå.
undefined
Här finns Sveriges längsta kepsvägg.

Den första butiken öppnade 2009, följt av en butik i Gallerian, Piteå och sedan hösten år 2023 även en i Smedjan, Luleå. Oliver Bäcklund är butikschef i Luleå och tycker att de fått ett varmt välkomnade. 

– Vi har fått mycket positiv feedback från kunderna om sortimentet och även mycket beröm över hur fint de tycker att vi har det här inne. Det känns som att Luleåborna har hittat oss från start, säger Oliver och fortsätter:

– Här finns det något för alla åldrar. Vårt mål är att barnbarn, pappa och morfar tillsammans ska kunna besöka butiken och gå härifrån nöjda. Det finns allt från skjorta till en avslappnad stil här, vi har även Sveriges största kepsvägg här i Luleåbutiken.

undefined
Elin Roxbäck, sömmerska och butiksanställd.

Jeans i sitt DNA
Elin Roxbäck har jobbat med jeans i närmare tio år och har fått höra av sina vänner att hon har jeans i sitt DNA. Hon är från Stockholm men flyttade nyligen upp till Luleå då längtan efter en lugnare tillvaro och natur blev stor. Hos The Local Store kombinerar hon rollerna sömmerska och butiksanställd.

– Jag är glad över att jag tog chansen att jobba för The Local Store med alla härliga kollegor. Det är ett kul företag med väldigt mycket potential. Det är roligt att gå till jobbet när butikerna är så sjukt fina och kunderna härliga, säger Elin.

undefined
När du handlar ett par jeans från The Local Store ingår det alltid att få de uppsydda.

Just nu är Elin Roxbäck ensam med rollen som sömmerska inom The Local Store men fler butiksanställda kommer snart att lära sig. I The Local Stores jeansutbud finns varumärken som Levis, Lee, Wrangler, Woodbird, Calvin Klein, Neuw och Nudie. På localstore.se säljer de jeans till hela Sverige via webbshop men roligast tycker Elin såklart det är att träffa kunderna i butiken.

– När man köper ett par jeans hos oss ingår det alltid att få de uppsydda utan extra kostnad. Vi kan även justera jeansskjortor och jeansjackor, det mesta inom jeans kan vi hjälpa till med, säger Elin Roxbäck och fortsätter:

– I regel kan jag sy upp och justera jeans direkt vid inköpet, annars tar vi kundens telefonnummer och hör av oss direkt de är färdiga. Om kunden tar med kvitto kan jag även sy upp jeans köpta i Piteå eller Skellefteå. Fråga personalen på din lokala butik så hittar vi en lösning som passar dig bäst.

undefined
"Alla som jobbar här har koll på kostymer och hur de ska sitta", säger Oliver Bäcklund.
undefined
Personalen på The Local Store hjälper dig gärna att hitta den perfekta kostymen.
undefined
Blå, grön, grå, svart? Vilken färg har du helst på din kostym?

Expert på kostymer
Att hitta en kostym som sitter rätt kan kännas som en djungel för många, men hos The Local Store finns bra hjälp att få.

– Alla som jobbar här har koll på kostymer och hur de ska sitta. En av de mest givande uppgifterna enligt mig är när man får hjälpa en ung kille som kommer in och ska köpa sin första riktiga kostym inför studenten. Ofta är de lite osäkra på vad de ska välja och då är det riktigt kul att få hjälpa dem, ge pepp inför studenten och sedan se självförtroendeboosten som kommer med en kostym som sitter perfekt, säger Oliver.

Vad som efterfrågas i butik varierar något mellan varje stad trots att avstånden inte är så långa.

– I Luleå väljer kunderna gärna färgglada kläder och marinblå kostymer medan i Piteå är det svart som dominerar. Det är kul att det är skillnad på vad som trendar och vad kunder efterfrågar längs norrlandskusten. Vi anpassar utbudet i varje butik efter vad kunderna vill ha och uppskattar när de säger till om något saknas. Då ser vi alltid över om vi kan beställa in det, säger Oliver Bäcklund. 

undefined
"Här finns verkligen något för alla, både till tonårskillen, den vuxna, avslappnat, uppklätt, tidlöst och modernt", säger Frida Takamäki.

Från akuten till The Local Store
Även Frida Takamäki är nyinflyttad till Luleå. Anledningen till hennes flytt är att hennes kille fick ett kontrakt med Luleå Hockey. Tidigare har hon jobbat inom akutsjukvård men ville testa något nytt i samband med flytten och hittade då tjänsten hos The Local Store.

– Vi är ett väldigt glatt gäng som jobbar tillsammans och det är alltid nära till skratt. Jag trivs verkligen här och gillar hur brett utbud butiken har. Här finns verkligen något för alla, både till tonårskillen, den vuxna, avslappnat, uppklätt, tidlöst och modernt, säger Frida.

undefined
Här hittar du ett brett utbud från The Great Norrland.

The Local Store

Skellefteå: Citykompaniet, Nygatan 50
Luleå: Smedjan, Storgatan 36
Piteå: Gallerian, Storgatan 41
Instagram: thelocalstorelulea
Hemsida: www.localstore.se