Annonssamarbete med Route 97

“Vi maximerar livslängden för ditt fordon"’

Anders Nyström förverkligade sin dröm om en fullserviceverkstad med en återvinningstanke i bakgrunden. Route 97 har snabbt etablerat sig på marknaden i Norrbotten genom sin service på personbilar, husbilar, lätta lastbilar samt däck till privatpersoner och företag. “Kunskap och erfarenhet är roten till varför verkstaden finns idag”, säger han.

Anders Nyström grundade Route 97 år 2019. Till en början var företaget inriktad på att fungera som återförsäljare av smörjmedel, oljor och fetter. För sex månader sedan fick han förverkliga sin dröm med att öppna en fordonsverkstad.  

– Jag har länge haft en idé om att öppna en fordonsverkstad, det är en tanke som flera år har snurrat i huvudet. Men jag har aldrig haft möjligheten då man behöver duktig och kunnig personal, säger han.

undefined
“Jag har länge haft en idé om att öppna en fordonsverkstad, det är en tanke som i flera år har snurrat i huvudet”, säger Anders.

Det som fick honom att ta beslut om att starta verkstaden var kollegan Denys Konshakovskiy som flyttade till Sverige från Ukraina för ungefär två år sedan då kriget bröt ut.

– Denys har tidigare arbetat på containerfartyg och varit borta i fem till sex månader i taget. När hälsan sa ifrån och han inte längre kunde arbeta till havs flyttade han till Boden. Det var då, genom min ukrainska sambo, som jag lärde känna honom, säger Anders och fortsätter:

– När jag såg Denys kunskap bestämde jag mig för att öppna verkstaden. Hans kunskap är helt otrolig, det går inte att jämföra med något annat. Vi använder oss inte av datorer för att räkna ut vad som är felet på fordonen utan vi gör det via kunskap och erfarenhet. Det är roten till varför verkstaden finns idag.
 

undefined
“Man ska vara rädd om kompetensen och sitt goda rykte”, säger Anders.
undefined
Route 97 menar man att det är viktigt med lokalbaserad service, framförallt för dem som behöver en förmånlig samt effektiv hjälp med sitt fordon.
undefined
“Vi maximerar livslängden för ditt fordon", säger Anders.

Visionen var att ha en annan inriktning än de flesta andra verkstäder. Han berättar hur viktigt det är med lokalbaserad service, framförallt för dem som behöver en förmånlig samt effektiv hjälp med sitt fordon.

– Fordonsägare till bilar i den högre prisklassen lägger ofta inte så stor vikt vid kostnader kring service och reparationer. Vår målsättning är att kunna leverera service till ett mer prisvärt alternativ. Vi kan erbjuda en lägre prissättning då vi arbetar med kunskap snarare än att förlita oss enbart på avancerad teknik, säger han och fortsätter:

– Vårt focus ligger på bilar i en prisklass mellan 30 000 kronor upp till 200 000 kronor. Eftersom de flesta inte är intresserade av att lämna en verkstad med en faktura på flera tusentals kronor.

undefined
“Vi har gemensamt fått förverkliga våra drömmar”, säger Anders.
undefined
“Vi använder oss inte av datorer för att räkna ut vad som är felet på fordonen utan via kunskap och erfarenhet. Det är roten till varför verkstaden finns idag”, säger Anders.
undefined
Den stora delen till varför vi växer är det fina jobb som vi gör och det sprider sig från mun till mun, säger Anders.

Hållbarhet

Verkstaden köper bland annat in fordon med främst elektroniska fel och reparerar dem.  De säljer sedan bilarna vidare till ett rimligt pris och på så sätt bidrar de med att minska resursslöseri och onödigt avfall, förklarar Anders.

– Om ett bromsok är trasigt är det många verkstäder som bara kastar det över axeln och byter ut till ett nytt. Men i många fall så går det att reparera, faktum är att det bara är några komponenter som behöver bytas för att det ska fungera som på nytt igen, säger han och fortsätter:

– Det är dessa typer av reparationer vi arbetar med och kan göra till en billigare kostnad eftersom vi tar reda på delar från bilar som ej går att reparera. Vi arbetar med selektiv bilmontering. Det finns ju alltid en större miljönytta i att återbruka eller återanvända någonting som redan är tillverkat kontra att betala priset för att tillverka en ny. 

undefined
“När vi inte kan reparera fordonen så skrotar vi ner dem och tar reda på delarna”, säger Anders.
undefined
Verkstaden köper bland annat in fordon med främst elektroniska fel och reparerar dem.
undefined
De utför service i Norrbotten på din bil, husbil, lätt lastbil eller dina däck.

Vad har Route 97 för framtidsplaner?

– Vi kommer att växa och anställa ytterligare en person nu i mars. Reparationer och service av fordon ökar kraftigt, det går åt rätt håll. Anledningen till att vi kan växa är det fina jobb som vi gör, och sådant sprider sig från mun till mun, säger Anders.

Om Route 97

Route 97 utför service i Norrbotten på personbilar, husbilar, lätta lastbilar samt däck till privatpersoner och företag. Kontakta dem genom att gå in på deras hemsida, slå en signal eller åk förbi.

Hemsida: www.route97.se
Telefon: 070-5932188