Annonssamarbete med Team Norr

”En spännande arbetsgivare med bra lagkänsla”

Lagandan var det som lockade – nu är de själva en del av laget. Möt TeamNorr IT-partners senaste tillskott: Jonas Ek och Peter Gustafsson.

Sedan i augusti är Jonas Ek, servicetekniker, och Peter Gustafsson, IT-konsult, en del av gänget på TeamNorr.

Sedan i augusti är Jonas Ek, servicetekniker, och Peter Gustafsson, IT-konsult, en del av gänget på TeamNorr.

Foto: Norr Media

IT & datavetenskap2021-08-24 09:51
Detta är ett annonssamarbete.

Nu växer TeamNorr IT-partner genom de senaste rekryteringarna Jonas Ek, servicetekniker, och Peter Gustafsson, IT-konsult. De har båda runt 30 års erfarenhet av branschen och hade haft ögonen på TeamNorr ett tag – en arbetsplats som lockade.

– Jag tyckte att det kändes som en spännande och hungrig arbetsgivare, med fokus på kunden och en bra lagkänsla. Det hörs på namnet att teamet är viktigt och precis så känns det nu när jag väl har börjat här. Laganda finns i företagskulturen, samtidigt som kunden är i fokus och det är för dem vi finns till, säger Peter Gustafsson.

De två kollegorna jobbade tidigare inom Ricoh-koncernen innan de nu efter sommaren valde att tillsammans gå över till TeamNorr.

– De är väldigt aktiva och syns mycket, så jag har haft full koll på vad TeamNorr gjort och vad de står för. Det är framför allt lagandan som är viktig, så är det inte på alla arbetsplatser, säger Jonas Ek och fortsätter:

– Dessutom är det ett väldigt expansivt företag. Under pågående pandemi utökar de på flera av sina kontor och nyanställer, medan andra företag gjort tvärtom. Så det var inte mycket att fundera på när möjligheten dök upp.

undefined
Tim Granlund, Fredrik Hjälte, Jonas Ek, Jens Eriksson, Peter Gustafsson och Håkan Olovsson på TeamNorr.

TeamNorr är den lokala IT-partnern som tar helhetsansvar för norrländska företags IT-miljö. Genom att fungera som en inhyrd IT-avdelning erbjuder de support och service men även produktinköp. Målet är att kunderna, som består av företag över hela Norrland, ska få en bra dag på jobbet.

Vad är en bra dag på jobbet för er?

– När det inte strular, när all IT funkar och allt går så smidigt som möjligt. När jag har hjälpt kunderna så att de kan ha en bra dag på jobbet, då känner jag själv att jag har en bra dag på jobbet, säger Peter Gustafsson.

– Det handlar om att föra vidare det budskapet och implementera det hos kunden, säger Jonas Ek.

– Dit når man genom lagarbete, det är en nyckel. Och genom att alltid återkoppla till kunden så att de inte känner att de blir lämnade i sticket, tillägger Peter Gustafsson.

Här hittar du hela teamet på TeamNorr!

undefined
TeamNorrs lokaler på Nordkalottvägen 10 i Luleå är ljus och luftig.

Hur har första tiden hos TeamNorr varit?

– Våra nya kollegor tar bra hand om oss och det har inte alls varit svårt att komma in i gänget. Det är inte varje dag man byter jobb så det är lite nytt och omtumlande i början, men det känns bra. Det känns som en nystart och jag har fått en annan kick, säger Peter Gustafsson.

– Det är full fart framåt och bra driv. Det är väldigt roligt, säger Jonas Ek.

Vad är det allra bästa med ert jobb?

– Variationen. Att man som konsult inte är hos samma kund hela tiden, att man får träffa mycket olika människor. Sen är det mycket frihet under ansvar, säger Peter Gustafsson.

En annan tjusning är att utvecklingen inom branschen går så fort. Båda har hållit på med datorer sedan de var små, men då det händer saker hela tiden så tröttnar de aldrig. 

– Man lär sig något nytt varje dag och blir aldrig fullärd. Det är ständig utveckling och du måste hålla dig ajour, säger Peter Gustafsson.

undefined
Jonas Ek, servicetekniker, och Peter Gustafsson, IT-konsult har båda runt 30 års erfarenhet av branschen, en bransch i ständig utveckling.

Vad ser ni fram emot mest på ert nya jobb?

– Att bidra med vår kunskap och få TeamNorr att växa, säger Jonas Ek.

– Att vara med och föra företaget framåt, förhoppningsvis blir vi ännu större och fler, säger Peter Gustafsson.

Vill du veta hur TeamNorr kan hjälpa just ditt företag? Kontakta dem här!

undefined
"När jag har hjälpt kunderna så att de kan ha en bra dag på jobbet, då känner jag själv att jag har en bra dag på jobbet", säger Peter Gustafsson.

Peter Gustafsson

Ålder: 52
Bor: Luleå
Familj: Gift, två barn
Tidigare erfarenheter: Ricoh, WM-data, Compaq, Digital
Intressen: Musik, särskilt rock men är allätare – allt från ABBA till Slayer

Jonas Ek

Ålder: 49
Bor: Sjulsmark
Familj: Sambo och tre barn
Tidigare erfarenheter: Olika företag inom Ricoh-familjen
Intressen: Djur och natur

undefined
"Man lär sig något nytt varje dag och blir aldrig fullärd. Det är ständig utveckling och du måste hålla dig ajour", säger Peter Gustafsson om jobbet som IT-tekniker.
Tim Granlund, Fredrik Hjälte, Jonas Ek, Jens Eriksson, Peter Gustafsson och Håkan Olovsson på TeamNorr.
Tim Granlund, Fredrik Hjälte, Jonas Ek, Jens Eriksson, Peter Gustafsson och Håkan Olovsson på TeamNorr.
Om TeamNorr

TeamNorr startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med ett kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå och år 2020 ett i Piteå och ett i Skellefteå. Företaget närmar sig nu ca 25 medarbetare på sina fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

Kontakta gärna TeamNorr för att veta mer – klicka här!

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.