Annonssamarbete med Coop Norrbotten

Noah och Coop Norrbotten stöttar småskaliga lokala matproducenter

Samarbetet mellan Noah - Lokal Mat och Coop Norrbotten ska hjälpa norrbottningarna att hitta lokal, småskaligt producerad, mat – och förenklar vardagen för regionens minsta livsmedelsproducenter. ”Det har varit perfekt för oss att vara en del av Noah, det är jättekul att nå ut till ännu fler”, säger Carina Johansson på Luleå konfektyr.

Native 9 september 2023 06:00
Detta är ett annonssamarbete.

Norrbotten är ett matlän med fantastiska råvaror och producenter, det är man överens om på Noah - Lokal Mat och Coop Norrbotten. Som kund kan du nu hitta ännu fler lokala varor i hyllan på några av Coop Norrbottens butiker när du gör dina vanliga inköp.

– Det har varit ett stort lyft för oss, att nå ut till kunderna kräver annars väldigt mycket jobb och det är svårt att hinna med när man ska göra allt annat, säger Carina Johansson på Luleå konfektyr som tillverkar handgjorda praliner, kolor och konfekt av högsta kvalitégodis på Kronan i Luleå.

För de minsta producenterna är det svårt att hinna med allt. Att hinna arbeta med försäljning och marknadsföring – förutom odling, förädling och administration – är svårt. Tack vare Coop Norrbottens samarbete med Noah - Lokal Mat har de allra minsta producenterna nu fått en väg in i dagligvaruhandeln.

Det betyder att du kan hitta en mängd olika produkter som odlats och förädlats av småskaliga mathantverkare i norra Sverige när du sköter din vanliga veckohandling på några av Coop Norrbottens butiker.

– Många leverantörer har inte själva kraften att hitta bra kanaler fram till sina kunder och nu kan vi tillsammans med Noah få in fler leverantörer i vårt sortiment och erbjuda våra kunder ett större urval lokal mat än tidigare, säger André Piironen, försäljningschef på Coop Norrbotten.

– Vi är verkligen måna om alla duktiga hantverksmässiga producenter i länet och hoppas att vårt samarbete med Noah gynnar dem, fortsätter han.  

För tillfället hittar kunderna produkter ur Noahs sortiment på Stora Coop Storheden, Stora Coop Piteå och Coop Loet i centrala Luleå. 

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt att både handla och sälja småskaligt producerad mat. Att Coop Norrbotten vill samarbeta med oss går helt i linje med det. Vi är otroligt stolta och glada över att få samarbeta med Coop Norrbotten som verkligen värnar om regionens matproduktion, säger Malin Winsa, vd på Noah.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.