Annonssamarbete med Chefakademin

Utbildning ska få arbetsmarknaden att blomstra i norr

I höst är utbildningen Attraktiva arbetsgivare tillbaka. Första upplagan av kursen, som gick av stapeln i våras, var en gemensam satsning av Tailorbird och NTM Media. Den här gången är det Chefakademin som, med sin långa erfarenhet av ledarskapsutbildningar, står som arrangör.

Cissi Elwin, vd.

Cissi Elwin, vd.

Foto: Chefakademin

Native2023-07-10 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Attraktiv arbetsgivare är en del av en större satsning som Chefakademin gör i Norr- och Västerbotten. 

– Det händer så väldigt mycket viktigt i norra Sverige. Bra ledarskap är förutsättningen för att omställningen och alla satsningar här ska lyckas. Genom att rusta och lyfta chefer och ledare kan det goda ledarskapet bli en ny efterfrågad naturresurs i norr, på samma sätt som energin, malmen och skogen, säger Cissi Elwin, vd Chefakademin.

undefined
Cissi Elwin, vd.

I takt med tillväxten i norra Sverige kommer ledarskapet behöva satsas på än mer. Chefakademin har redan sedan tidigare utbildat ledare i några av regionens största företag i sin företagsanpassade utbildningsverksamhet som finns både lokalt i Norrland och över hela landet. Men nu erbjuder Chefakademin också sina renodlade ledarutbildningar på plats i norr – en satsning som utökar tidigare verksamhet.

undefined
"Jag känner verkligen det starka engagemanget här uppe på plats", säger Cissi Elwin.

Sedan en tid tillbaka har Chefakademin lokal förankring, då försäljningschefen valt Piteå som sin nya hemort. 

– Jag känner verkligen det starka engagemanget här uppe på plats. Genom att stötta chefer som leder verksamheter här kan vi på Chefakademin hjälpa till med att lösa några av de ledarskapsutmaningar som finns i norra Sverige, som till exempel kompetensbristen. Bra ledarskap är grunden för att bli en attraktiv arbetsgivare och arbetsplats, säger försäljningschef Martin Lindholm och fortsätter: 

– Samarbetet med Tailorbird och NTM Media är en viktig del av Chefakademins satsning i norr och såklart något vi tycker är väldigt roligt att få till, berättar Martin Lindholm.

Om utbildningen Attraktiv arbetsgivare

Under fyra kurstillfällen träffar deltagarna branschledande föreläsare och framgångsrika företagsledare. Praktiska moment varvas med strategiskt arbete i workshops. Examinerade kursdeltagare uppmärksammas efter utbildningen i en regiontäckande kampanj både digitalt och i print. Just nu tas intresseanmälan emot för utbildningsstarten som är i höst.

Attraktiv arbetsgivare

Läs mer om utbildningen här. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.