Annonssamarbete med Wsolvit Sweden

Så kapades hälften av Vinters IT-kostnader

För snart två år sedan anlitade fullservicebyrån Vinter lokala Wsolvit för att hjälpa till med delar av deras IT-support. Samarbetet växte snabbt och i dag är Wsolvit en helhetspartner som sköter allt IT-relaterat i verksamheten. ”Det känns att företaget värnar Vinter – och det är jätteviktigt för mig”, säger Helena Eriksson, vd på Vinter.

 Wsolvit sköter allt IT-relaterad i Vinters verksamhet. Henela Eriksson, vd på Vinter, är nöjd med samarbetet.

Wsolvit sköter allt IT-relaterad i Vinters verksamhet. Henela Eriksson, vd på Vinter, är nöjd med samarbetet.

Foto:

Native2021-04-23 09:08
Detta är ett annonssamarbete.

Tidigare hade Vinter anställda som ansvarade för IT-frågor samtidigt som man anlitade externa företag till viss drift och support. Men för ett par år sedan slutade den kompetensen och plötsligt stod vd:n själv som IT-ansvarig.

–Jag kan ingenting om IT så jag kände att jag behövde anlita någon extern partner för att sköta den biten åt oss, och då ville jag ha någon som tänker på Vinters bästa, säger Helena Eriksson.

Hon kontaktade Wsolvit hösten 2019 och ett nytt samarbete inleddes. Wsolvit är ett Luleåbaserat IT-bolag som grundades 2011. Här arbetar personer med lång erfarenhet och bred kunskap inom branschen, en av dessa är Niklas Lundin, som kom att bli Vinters kontaktperson.

– Helena brukar säga att jag är hennes IT-chef, och det känns faktiskt lite så nu. Vårt uppdrag här har vuxit och i dag sköter vi nog allt som rör IT, säger han.

undefined
”Det är inte ovanligt att företag tänker att de ’kan själva’ när det gäller IT. Men ’kan själv’ blir ofta väldigt dyrt . Företaget lägger ner tio timmar på att försöka lösa ett problem, ändå lyckas de inte och då ringer de supporten som kan lösa det på femton minuter, det blir dessutom en ’brandkårsutryckning’ för att släcka branden. Att ta hjälp från början blir billigare, speciellt när vi känner kunden och kan förebygga att problemet alls inträffar”, säger Niklas Lundin, Wsolvit.

Det handlar om allt ifrån den dagliga driften av nätverk, backup och servrar till licenshantering och support. Han sköter dessutom introduktion och utbildning när ny personal ska lära sig och komma in i systemen. Vinter har en relativt komplex IT-miljö med kontor även i Stockholm. Den löpande kundleveransen ställer stora krav på att IT-system och arbetsverktyg alltid fungerar.

– Det känns som att han är anställd av oss, han är en i gänget. Det är ganska unikt egentligen, det är inte ofta jag känner att jag kan lita så pass mycket på en extern leverantör. Men han finns alltid där och är väldigt lyhörd för vad vi vill, säger Helena Eriksson.

Och samarbetet har varit lönsamt. Det långsiktiga målet var att Vinter skulle kapa hälften av sina IT-relaterade kostnader – vilket man redan nu nästan har gjort.

– Genom att låta Wsolvit se över vårt behov av IT-lösning och skapa en långsiktig IT-strategi har vi kunnat spara massor av pengar. Det tycker jag är helt fantastiskt, speciellt med tanke på att det faktiskt är tack vare en leverantör, säger Helena.

undefined
" Det känns som att han är anställd av oss, han är en i gänget. Det är ganska unikt egentligen, det är inte ofta jag känner att jag kan lita så pass mycket på en extern leverantör", säger Helena Eriksson, vd Vinter, om samarbetet med Niklas Lundin och Wsolvit.
undefined
Wsolvit jobbar med IT-tjänster och kan leverera allt som marknaden har att erbjuda – allt ifrån backup och molntjänster till IT-support, projektledning och drift.

Stefan Carlson, VD på Wsolvit, är både stolt och glad att få vara Vinters IT-partner.

– Vinter är välrenommerade och otroligt professionella i allt de gör. Det är mycket glädjande att de är nöjda med vårt samarbete och leverans. För mig är det en bekräftelse och kvittens på att vi jobbar rätt, är lyhörda och samtidigt förstår våra kunders utmaningar och drivkrafter, säger han.

Han förklarar att det finns många fördelar med att välja en partner som sköter allt som rör IT och inte bara delar av det.

– På så vis tar man hela ansvaret, kunden har en kontakt i stället för flera olika och ingen kan skylla på någon annan om något skulle inträffa. Vi arbetar alltid proaktivt med våra kunders bästa i fokus. Vi kan det här med IT och vill hjälpa kunderna att lyckas på det sätt som vi kan, genom att se till att de har väl fungerande och anpassade system och rätt utrustning. Dessutom ska det ska inte kosta mer än det behöver, säger han.

OM WSOLVIT

• Jobbar med IT-tjänster och kan leverera allt som marknaden har att erbjuda – allt ifrån backup och molntjänster till IT-support, projektledning och drift.

• Arbetar även med lösningar och tjänster för skanning, utskrifter, konferensrummet, digitala möten, internetaccess, växel och telefoni.

• Har kontor i Luleå.

• Vill du komma i kontakt med Wsolvit? Besök hemsidan wsolvit.se, ring 0920-52 89 00 eller mejla info@wsolvit.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.