Annonssamarbete med Riksbyggen

Kiruna centrum växer: 66 nya lägenheter – snart säljpremiär

I nya Kiruna centrum växer ett attraktivt område fram. Beläget ett stenkast från allt man kan behöva och samtidigt med naturen runt hörnet är området perfekt för den som vill kombinera en aktiv och smidig livsstil.

Native 4 september 2023 07:55
Detta är ett annonssamarbete.

I nya Kiruna centrum växer ett attraktivt område fram. Beläget ett stenkast från allt man kan behöva och samtidigt med naturen runt hörnet är området perfekt för den som vill kombinera en aktiv och smidig livsstil. 

Det är Riksbyggen som ligger bakom satsningen på 66 lägenheter i nya Brf Glasbjörken i Kiruna centrum och Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig för område norr, berättar mer om projektet som har säljpremiär första september:

– Lägenheterna kommer att ha ett supercentralt läge och är perfekta för den som vill ha en enkel, bekväm och aktiv vardag. Området har bra utbud av butiker, restauranger och service och samtidigt är naturen och fjällvärlden precis runt hörnet. 

Lägenheterna kommer att vara fördelade i två hus, ett fem- respektive sexvåningshus och tack vare den generösa höjden erbjuds både insynsskyddat läge och fina vyer. Ett utmärkande drag är att alla lägenheter kommer att ha inglasade balkonger – något som inte bara förlänger utomhussäsongen utan dessutom kan fungera som ett praktiskt extrarum vintertid. 

– Lägenheterna kommer i varierande storlekar och beroende på vad man söker finns olika planlösningar som passar alla behov och önskemål. Lägenheterna är genomtänkta och har hög standard, säger Jenny och fortsätter:
– Har man tidigare bott i villa och funderat på att flytta till lägenhet är det härligt att ha kvar utomhusmöjligheterna både med egen balkong och gemensam uteplats, men du slipper allt jobb som kommer med en stor trädgård. 

undefined
Alla 66 lägenheter kommer att erbjuda inglasade balkonger med plats för umgänge och odling. Högre upp i huset blir det förstås riktigt härlig utsikt också.

5 anledningar att välja Brf Glasbjörken

  • Supercentralt läge, nära både till stadskärnan och till naturen.
  • Parkeringsplatser och eget garage. 
  • Alla lägenheter erbjuder inglasade balkonger. 
  • Bastu och relaxavdelning att boka direkt i huset. 
  • Solceller som bidrar till egen energiproduktion och sänker föreningens kostnader.

En av de bästa delarna med att köpa ett nyproducerat boende är att du blir den första att sätta prägel på den nya lägenheten, menar Jenny. I Riksbyggens Brf Glasbjörken kan du göra personliga val när det kommer till inredning, material och färger. 

– En stor bonus med att vara med från start är att man själv kan påverka lägenhetens utseende. Vi erbjuder ett flertal olika bänkskivor, luckor i olika färger, färgsättning på väggarna, val av golv, vitvaror, innerdörrar, kakel och klinker bland annat, berättar Jenny. 

undefined
Med Riksbyggens inredningsmöjligheter kan du som är med från säljpremiären själv vara med och påverka hur ditt framtida hem kommer att se ut.

Riksbyggens mål är att det ska vara smidigt att köpa nyproduktion och du som köpare kan känna dig trygg genom hela processen. Riksbyggens Trygghetslöfte ger bland annat ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer och de kan hjälpa dig om du inte lyckas sälja din nuvarande bostad, blir sjukskriven eller arbetslös. 

– Det ska kännas tryggt för dig att köpa, flytta in och äga din nya bostad och vi finns alltid tillgängliga för frågor och funderingar längst vägen, förklarar Jenny. 

Som alla Riksbyggens nyproducerade bostadsprojekt så appliceras även i Brf Glasbjörken ett modernt tänk med teknik, hållbara material och hus som både sparar och producerar energi. Här effektiviseras energianvändningen och i Brf Glasbjörken kommer huset att producera en del av sin egen el tack vare solceller på taket. 

– Vi gör alltid noggranna kontroller för att energianvändning, inomhusmiljö och materialval ska vara de absolut bästa, både för dig att vistas i och för miljön, säger Jenny och fortsätter:
– Satsningen på solceller känns extra rolig och det här blir vårt hittills nordligaste projekt som får solceller!

Brf Glasbjörken kommer också att erbjuda generösa gemensamhetsytor med bland annat en rymlig fest- och aktivitetslokal som kan bokas och användas. 

– Det är perfekt för den som vill ordna kalas, middagsbjudningar eller hålla möten. Jag vill också passa på att lyfta en av husets guldkorn, nämligen den planerade bastu-och relaxdelen. Här kan man ta det lugnt och njuta, kanske efter en uppfriskande promenad, säger Jenny. 

undefined
Lägenheterna kommer i allt mellan 1-4 rok med olika planlösningar – här finns något som passar alla behov och önskemål.
Mer om Brf Glasbjörken

Gör din intresseanmälan
Är du intresserad av lägenheterna i Brf Glasbjörken?
Läs mer och gör din intresseanmälan direkt på riksbyggen.se/glasbjorken.

När beräknas inflyttning?
Första kvartalet 2025.

Vad kommer lägenheterna att kosta?
Priserna kommer att ligga i ett intervall mellan 950 000 kr – 3 850 000 kr.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.