Annonssamarbete med tidningens webshop

Semester? Så tar du vara på sommarens oplanerade dagar

Sommar och ledighet står runt hörnet och här kommer en guide fylld med tips på hur du kan ta vara på semesterns oplanerade dagar.

Drömmer du också om att slappa i hängmattan? Det och mycket mer passar perfekt att fylla sommarens oplanerade dagar med.

Drömmer du också om att slappa i hängmattan? Det och mycket mer passar perfekt att fylla sommarens oplanerade dagar med.

Foto: Content Studio

Native2023-06-22 16:04
Detta är ett annonssamarbete.

Maxa din hemester 

Som det klassiska uttrycket lyder: borta bra men hemma bäst. Det stämmer även i semestertider och med rätt verktyg kan du ordna riktig semesterkänsla även på hemmaplan. 

1. Vad är det bästa med att bo på hotell om inte den perfekt bäddade sängen med underbart krispiga täckena och fluffiga kuddar? Steg nummer ett i hemester-guiden är att unna dig hotellkänsla med hotellkudde- och täcke

undefined
Fluffiga kuddar och sköna täcken maximerar både avkopplingen och semesterkänslan.

2. En riktigt bra hemesteraktivitet är picknick. Det fungerar oavsett plats och är både smidigt och enkelt. Fyll en kylväska med godsaker, packa med filt, spel och väl kyld dryck och vips är du redo för en heldag. 

3. Vandra i närområdet. Här finns förslag på vandringsleder runt om i hela Sverige och du kan enkelt hitta den som är närmast dig. Glöm inte att packa med dig allt du behöver – ett campingkit för hela familjen kan hänga med på många utflykter.

undefined
Utflykter och aktiviteter för hela familjen. På hemesterna är en campingtur en underbart sätt att vara ute i naturen och umgås tillsammans.

Ta tag i odlingen 

Några dagar in på semestern och det är lätt att avkopplingen övergår till spring i benen. Vad passar då bättre än att starta ett odlingsprojekt? 

Detta behöver du: 

 • Fröer: Om du är nybörjare är kryddor som basilika, dill och persilja enkla att odla. Tomater gör sig bra på balkongen om de får mycket vatten och många typer av salladsblad trivs i de flesta trädgårdar. 
 • Jord: Välj trädgårdsjord när du odlar ätbart och komplettera med gödsel av bra kvalitet. Till rabatterna fungerar det bra med planteringsjord.
 • Krukor: Till balkongen eller odling inomhus är det bra med en kruka som har ett praktiskt dräneringshål och fat som går lite högre upp. 
 • Vatten och näring: Kom ihåg att vattna tillräckligt – speciellt när det är varmt på sommaren och solen ligger på. Läs också på förpackningen innan du odlar, där står det vad växterna behöver och hur du tar hand om dem på bästa sätt-. 

Tips! Om du har gjort i ordning rabatten kan det vara fint att låta solcellsdrivna trädgårdslampor lysa upp trädgården även kvälls- och nattetid. 

undefined
Gröna fingrar? Odla och plantera på balkongen eller i trädgården.

Förläng dina sommarminnen

Låt kreativiteten komma till liv med ett enkelt pyssel som inte går att misslyckas med. Ängsfällan är en blompress i ny tappning och designen är skapad av Elin Holmberg. Produkten tillverkas lokalt i Umeå och finns i flera utformningar. 

Välj ut dina favoritblommor och placera blad och blommor i akryllagren. Över tid kommer de att förändras, torkas och pressas – men skönheten bevaras. Det är ett perfekt sätt att bevara blommor från speciella dagar, kanske från bröllopsbuketten eller sommardopet. 

– Man kan vara kreativ och placera blommorna precis som man vill. Med en Ängsfälla bevaras minnen och du kan spara dem på ett helt nytt sätt, säger Karin Holmgren, som driver Ängsfälla tillsammans med dottern Elin. 
– Det fina med Ängsfälla är att den uppmuntrar till egen kreativitet och bjuder in till skapande. 

undefined
Bevara sommarens minnen och pressa dina blommor i en Ängsfälla.

Ordna sommarfest

Slå på stort och välkomna dina gäster på en oförglömlig sommarfest. Att ordna fest behöver inte vara vare sig krångligt eller dyrt och när det kommer till dukning, detaljer och mat finns det massor med tips och trix som förenklar. 

 1. Var ute i god tid. Många är bortresta under sommaren och god framförhållning ökar chansen att fler kan komma. 
 2. Duka luftigt och ledigt. Använd ett lakan som duk, det är enkelt att slänga in i tvätten och fungerar utmärkt även på stora bord. Matcha med linneservetter som ger en varm och ombonad känsla!
 3. Servera iskall, alkoholfri sangria i kanna. Sommaren dryck är en tvist på den spanska favoriten: Apelsinskivor, äppelskivor, tranbärsjuice, kanelstänger, isbitar och fruktsoda – resultatet blir succé. 
 4. Matiga sallader. Om det är knytkalas är detta ett perfekt tema – alla gäster tar med olika komponenter och tillbehör och sedan mixar man det man tycker om. Cous cous, fetaost och vattenmelon? Granatäpple och tahinisås? Potatis, örtdressing och krispiga sockerärtor? Kombinationerna kommer i mängder. Glöm inte salladsbestick
 5. Sommargrillning. Ytterligare ett förslag som fungerar utmärkt på fest är att grilla. Släng på grillost, vegokorv eller grillspett – listan kan göras lång. Tips! Marinera länge i olivolja, soja, honung och vitlök för en härlig umami-smak. 
undefined
En härlig dukning - en fest för ögonen med olika material, textur och färg.

Bonus! Presenttips när du ska gå bort – en fin gest som gör värden glad. 

Är du bjuden på sommarfest och vill ha en mer personlig gåva?

 • Berså-serien andas sommar. Kombinera med några utvalda matprodukter och knyt ihop med cellofan. 
 • En grill- och stektermometer med Bluetooth – perfekt till den som ”redan har allt”.
 • Spel: Snapsvisor eller 400 frågor om mat. Kommer garanterat att uppskattas och kan med fördel användas under kvällen!
 • En lyxig tvål, body lotion eller Eau De Toilette från Le Maioliche blir en underbar present till den som kanske inte är så bra på att unna sig. 
undefined
En gå-bort-present är ett fint sätt att visa uppskattning till den som bjuder in till fest.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.