Annonssamarbete med Luleå Business Region AB

Hyllar näringslivet i regionen: ”Vi är proffs på samverkan”

Sparbanken Nord delar ut ett helt nytt pris under Luleå Business Awards. Årets Samverkanspris ska premiera insatser där man tillsammans gör skillnad. "Det stämmer väl överens med sättet vi själva jobbar på och vad vi ser är viktigt i den samhällsomvandling som pågår", säger Erika Mattsson, chef hållbarhet och samhälle.

Erika Mattsson, chef hållbarhet och samhälle, Sparbanken Nord

Erika Mattsson, chef hållbarhet och samhälle, Sparbanken Nord

Foto: Maria Fäldt

Native2024-04-22 16:24
Detta är ett annonssamarbete.

Sparbanken Nord har tidigare varit partner åt galan och när möjligheten kom att stå bakom det nyinstiftade priset var det självklart att säga ja. Som bank är Sparbanken Nord en stor del av samhället och samverkar med allt från näringsliv och offentlig sektor till kulturliv och unga företagare. 

– Det är en del av vårt DNA. Sparbanken lever helt i symbios med sin plats. För oss är samverkan naturligt och även en framgångsfaktor, säger Erika Mattsson.

Med huvudkontor i Piteå har Sparbanken Nord stor förståelse för de förutsättningar och utmaningar som finns i regionen. Då vi befinner oss i en stor grön omställning menar Erika Mattson att det är viktigt med gemensam problemlösning för att åstadkomma ett så bra resultat som möjligt.
– Det krävs styrka och mod att testa nya sätt att göra saker på och därmed både lyckas och misslyckas tillsammans, säger hon och tillägger:
– Jag är övertygad om att vi redan är duktiga. Vi har svart bälte när det kommer till samarbete, det finns många goda initiativ i regionen.

Här kan du läsa mer om Luleå Business Awards

För Sparbanken Nord är det viktigt att vara en del av samhället där de verkar. Inte minst genom bankens grundaffär, som finansiär, men också genom att stötta lokala initiativ. Sparbanken avsätter delar av bankens vinst till insatser som ska stärka platsen.
– Det handlar om livet mellan husen, det är viktigt nu när vi behöver attrahera inflyttare. Men det handlar också om långsiktiga satsningar och internationella investeringar som stärker vår region. 

Erika Mattsson och Sparbanken Nord tror på kraften i företagandet. Att både små och stora bolag kan bidra till att öka intresset för regionen, visa att det är en attraktiv plats med spännande arbetstillfällen.
– Den enskilda företagaren eller nätverket kan driva frågor som får en jättestor betydelse för platsen. Därför vill vi vara med och hylla företagandet och näringslivet på Luleå Business Awards. 

Här kan du läsa mer om Luleå Business Awards.

Luleå Business Awards

Årets Luleå Business Awards hålls i Luleå Energi Arena fredagen den 24 maj. Elva priser kommer delas ut under galakvällen. 

Luleå Business Awards genomförs av Luleå Business Region tillsammans med en rad partners. Medarrangör till årets gala är kommunikationsbyrån Oh My.

Platinapartners: Deloitte, Gabardin, LKAB, Luleå Energi, Luleå Kommun, Meta, NTM Media, Samljus, Sparbanken Nord. Guldpartners: Advokatbyrån Kaiding, Galären, LF Norrbotten. Silverpartners: Företagarna, HS Copy, MAX, Niemi Bil, Nordea, SSAB. Bronspartners: DBT Capital, Handelsbanken, Lindbergs Konst & Ram, Quality Hotel Luleå.

Här kan du läsa mer om Luleå Business Awards.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.