Annonssamarbete med HSB Norr

”HSB är 100 år av hjärta”

Ett sekel av innovation och utveckling av hållbara bostäder - HSB firar 100 år av att skapa hemlängtan. ”Vi finns till för den stora bredden människor”, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr.

"Vi ser fram emot att bidra till Norra Sveriges positiva tillväxt genom att bygga hållbara och attraktiva bostäder", säger Mattias Lundström, vd.

"Vi ser fram emot att bidra till Norra Sveriges positiva tillväxt genom att bygga hållbara och attraktiva bostäder", säger Mattias Lundström, vd.

Foto: Content Studio, NTM

Native2023-03-30 16:02
Detta är ett annonssamarbete.

Idén om HSB föddes ur 1920-talets stora bostadsbrist med visionen om ett gemensamt boende som människor tillsammans kunde bygga, rå över och påverka. Idag är HSB Sveriges största bostadskooperation med var tionde svensk under sitt tak. De ägs av sina 677 000 medlemmar, varav 40 000 i HSB Norr som sträcker sig från Kiruna till Umeå. Något som gör att organisation arbetar ”cirkulärt”. 

– Våra vinster återinvesteras i samhället. De går till att bygga nya bostäder och att fortsätta hålla en hög servicenivå till våra föreningar, säger Mattias Lundström. 

Ända sedan start har HSB anpassat sina bostäder efter människans behov, men också varit med som en viktig samhällsbyggare. Bland annat uppkom Sveriges första barnstugor, motsvarande dagens förskola, i ett av HSBs lägenhetshus på 1930-talet. Det möjliggjorde att fler kvinnor kunde arbeta. 

– HSB startades med syftet att bygga ett samhälle för alla. Vi finns till för den stora bredden människor där hållbarhet genomsyrar allt vi gör. 

undefined
HSB Norr vill bygga på ett av Luleås obebyggda tomter. Kvarteret Korpen ligger mellan Sandviksgatan och Stationsgatan med Circle K som närmaste granne.

Utöver att förvalta och utveckla hyres- och bostadsrätter, har HSB Norr många genomförda, pågående eller planerade byggprojekt i bland annat Haparanda, Gällivare, Umeå, Skellefteå, Luleå, Piteå och Boden. 

– Vi ser fram emot att bidra till Norra Sveriges positiva tillväxt genom att bygga hållbara och attraktiva bostäder på de orter där våra medlemmar efterfrågar bostäder. 

Miljövänliga hus med låg energiförbrukning och tillgång till laddplatser är viktiga parametrar när HSB Norr bygger hus, men även den sociala hållbarheten är en betydande faktor.

– Vi vill skapa ett liv inom och mellan husen, en trivselkänsla i våra områden. Det som driver oss framåt är att skapa det goda boendet för alla människor. 

undefined
HSB Norr bygger Guldläget i Skellefteå. Bostadsrättsföreningen kommer bestå av 87 lägenheter och samtliga är slutsålda.

Mattias Lundström ser fram emot vad framtiden har att erbjuda. Han betonar vikten av trygghet och innovation.

– HSB är verkligen 100 år av hjärta. Vi kommer fortsätta göra det vi har gjort i 100 år men med den senaste tekniken för att utveckla och möta behoven i nästa århundrade, säger han och fortsätter:

– Samt fortsätta vara en trygg partner till våra kunder och medlemmar. Mår våra bostadsrättsföreningar och hyresgäster bra, mår vi bra. 

Hur firar ni 100-årsjubileumet?
– Det kommer vara ett årslångt firande fördelat på alla våra nio verksamhetsorter. Bland annat har vi öppet hus på alla våra kontor, årsstämma med guldkant och andra aktiviteter så att kunder, medlemmar och allmänheten ska kunna fira med oss.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.