Annonssamarbete med HSB

Här växer HSB:s moderna bostadsrätter fram

Centralt läge mitt i Gällivare, carport till varje bostadsrättslägenhet och rymliga balkonger. Nu byggs nya moderna Brf Laestadiusparken.

Laestadiusparken ligger centralt i Gällivare, precis intill shoppinggatan och tågstationen. Här bygger HSB 46 moderna bostadsrättslägenheter.

Laestadiusparken ligger centralt i Gällivare, precis intill shoppinggatan och tågstationen. Här bygger HSB 46 moderna bostadsrättslägenheter.

Foto:

Native2020-05-27 14:54
Detta är ett annonssamarbete.

Med Storgatan och tågstationen runt knuten bygger nu HSB ett nytt och modernt bostadshus i Gällivare. 18 av 46 lägenheter är redan tecknade och om ungefär ett år är det dags för inflyttning.

– Läget har lockat oss under lång tid. Nu får vi allting nära inpå med affärer, apotek och bio och det har varit avgörande för oss, säger Ros-Marie Åneskog som slagit till på en trerummare i det nya huset.

undefined
Hos HusmanHagberg på Storgatan 9 i Gällivare kan intresserade spana in modellen över det nya huset.

Brf Laestadiusparken ligger mitt i stan. Samtidigt är det väldigt nära till strandpromenaden vid älven och promenadstigar som bland annat leder upp till Malmberget.

– Från de översta våningarna har du utsikt mot Dundret. Det är ett väldigt fint område, säger Sandra Apelqvist, fastighetsmäklare hos HusmanHagberg.

Sandra Apelqvist har koll på vad Gällivareborna söker och involverades tidigt i projektet.

– Det är ett roligt projekt att driva för att det är så genomtänkt. Carports till alla lägenheter och stora, rymliga balkonger.

Det är ganska skönt med carport i och med att vi har väldigt mycket snö från oktober till maj och många som tidigare bott i hus tycker det är positivt med carport, säger hon.

undefined
Till sommaren sätts spaden i backen och i höst när markarbetena är klara så monteras de färdiga trämodulerna på plats.

Tillverkat i Norrbotten

Lägenheterna i Brf Laestadiusparken kommer nästan färdigställda till byggarbetsplatsen. Trämodulerna är byggda i en fabrik i Norrbotten under ordnade villkor och med högt ställda krav.

– Att huset byggs av trä är en stor fördel för miljön istället för att använda betong som står för en stor del av alla utsläpp inom byggsektorn, säger Markus Lind, projektledare hos HSB.

Under sommaren drar markarbetena igång och när grunden är färdig i höst börjar huset monteras. Eftersom modulerna redan är klara tar det bara några dagar. Preliminär inflyttning blir under andra kvartalet 2021.

– Byggförfarandet är kort och fabriksproduktionen gör att det inte behöver stå byggkranar och betongbilar på bygget under lång tid. Vi sparar väldigt mycket tid samtidigt som vi får hög kvalitet på byggnationerna, säger Markus Lind.

undefined
Lägenheterna är genomgående ljusa och öppna.

Förråd med eluttag

Lägenheterna är ljusa och har öppna, genomtänkta planlösningar. Såväl kök som badrum är rymliga och i varje lägenhet finns tvättmaskin och torktumlare.

Bastu finns i huset precis som lägenhetsförråd. Men HSB bygger även extra förråd för den som behöver mer förvaring. Och det finns eluttag i förråden.

– Så vill man ha en frysbox till höstens fångst av fisk eller kött från älgjakten, eller bär från bärplockningen, så finns den möjligheten, säger projektledare Markus Lind.

undefined
Sandra Apelqvist, fastighetsmäklare hos HusmanHagberg, och Markus Lind, projektledare hos HSB.

En trygg aktör

HSB förvaltar mycket av Gällivares bestånd idag och tryggheten är en viktig del för bygg- och fastighetsbolaget.

– HSB är en trygg aktör som har funnits i nästan 100 år och har tänkt att finnas i minst 100 år till. Det är bra att ha med sig det också när man köper bostad. HSB kommer även att förvalta Brf Laestadiusparken och det finns såklart en trygghet även i det, säger Markus Lind.

Såväl kök som badrum är rymliga.
Såväl kök som badrum är rymliga.
Om Brf Laestadiusparken

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Antal bostäder: 46

Antal rum: 2 - 4 rum och kök

Boarea: 53 - 84 kvm

Projektstatus: Försäljning pågår

Inflyttning: Preliminärt kvartal 2, år 2021

Läs mer om projektet här: https://www.hsb.se/norr/sok-boende/projekt/?projektlan=norrbotten&projektkommun=gallivare&projektnamn=laestadiusparken#hsb-property-price-view

Karta: Brf Laestadiusparken Gällivare
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.