Annonssamarbete med Wist Last & Buss

De är experter på tunga fordon: ”Vi erbjuder snabb service och hög kvalité”

Hos Wist Last & Buss är det fullt fokus på fordon i den tyngre klassen. ”Vi har samlad kompetens från alla områden under ett och samma tak, säger Daniel Lundberg, servicemarknadschef i Piteå.

Daniel Lundberg, servicemarknadschef och Joakim Ahlgren, teamleader på Wist Last & Buss i Piteå.

Daniel Lundberg, servicemarknadschef och Joakim Ahlgren, teamleader på Wist Last & Buss i Piteå.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-05-25 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Tusentals lastbilar och bussar passerar årligen Wist Last & Buss anläggningar som finns utspridda över hela Sverige och Norge. Här går det att bland annat få service, köpa ett nytt fordon eller göra påbyggnationer.

– Vi jobbar främst med företagskunder men det händer även att privatpersoner som äger en lastbil kommer in på service. Mottot hos oss är att fordonet ska ut från verkstaden samma dag det kommit in. Vi vill hjälpa våra kunder så snabbt vi kan och med så hög kvalité som möjligt, säger Daniel Lundberg. 

Läs mer om alla tjänster Wist Last & Buss erbjuder!

undefined
"Alla kunder som kommer in ska känna att de har vår fulla fokus och att vi anpassar oss efter deras behov", säger Daniel Lundberg.

Kunderna är viktigast för Wist Last & Buss och deras anläggningar i Kalix och Gällivare har vunnit Volvos pris för kundnöjdhet. Målet är att ständigt göra det så enkelt som möjligt för kunderna. Ett exempel på detta är att de kontaktar sina kunder när det är dags för nästa service, istället för att kunden själv ska hålla reda på det.

– Alla kunder som kommer in ska känna att de har vår fulla fokus och att vi anpassar oss efter deras behov. Vid beställning av ett nytt fordon tar vi in personal från varje specialområde som lyssnar in önskemålen direkt i stället för att ha mellanhänder. Här finns samlad kompetens från alla områden under ett och samma tak, säger Daniel Lundberg.

undefined
"Det bästa med Wist är gemenskapen och stämningen i verkstaden", säger Joakim Ahlgren.

En bransch i förändring
Fordonsbranschen utvecklas snabbt just nu med bland annat elektrifiering av fordon vilket ställer nya krav på tekniker. Det gäller att ständigt utbilda sig och lära sig de senaste teknikerna för att kunna leverera service av högsta kvalité. 

– Många tror att verkstad är ett smutsigt jobb där man badar i olja men så är det inte. Vi jobbar främst med eljobb och håller efter så att det är rent i lokalen. Moderna lastbilar är väldigt komplexa så man behöver vara datakunnig som tekniker, säger Daniel Lundberg.

Det är viktigt att stötta varandra och dela med sig av erfarenheter när man är aktiv i en så komplex bransch som fordonsindustrin förklarar Joakim Ahlgren, teamleader på Wist Last & Buss i Piteå. 

– Det bästa med Wist är gemenskapen och stämningen i verkstaden. Det låter klyschigt men ingen dag är den andra lik utan det uppstår ständigt nya roliga utmaningar, säger Joakim Ahlgren.

undefined
I verkstaden är det viktigt att stötta varandra och dela med sig av erfarenheter.
undefined
Teknikerna jobbar främst med eljobb.

Vill anställa fler
Just nu söker Wist Last & Buss fler tekniker, både nyexaminerade och de med lång yrkeserfarenhet. Som anställd är det viktigt att ha en grundkunskap om samtliga områden, sedan går det att vidareutbilda sig inom spetsområden. Spetskompetens efterfrågas främst inom gas, kylare, växellåda och el.

– Vi söker driftiga personer som vill vara problemlösare. Det är viktigt för oss att våra anställda kan blomstra här och därför erbjuder vi utbildning på plats och många generösa förmåner, säger Daniel Lundberg.

Kolla in lediga tjänster här eller skicka in en spontanansökan! 

undefined
Joel Engström, lastbilstekniker.
undefined
Joel Engström, lastbilstekniker.

Joel Engström är lastbilstekniker på Wist Last & Buss i Piteå sedan 2,5 år tillbaka. 

– Det är ett lärorikt jobb där man ständigt kan utvecklas. Mitt favoritområde är motorer och växellådor som är mer pillrigt och detaljrikt i kontrast mot andra uppgifter som kan vara tyngre. Jag gillar när man får skruva, säger Joel Engström.

Om Wist Last & Buss

Nordens största privata återförsäljare av Volvo lastbilar och buss. 

Hemsida: www.wistlastbuss.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.