Annonssamarbete med Skifix

Den hållbara skidan: ”Vi tar avstånd från slit och släng”

Anrika Skifix håller till i Boden där de skapar möjligheter för glädje och äventyr under vintersäsongerna. Genom att erbjuda en mix av uthyrning och försäljning av utrustning har de blivit en favorit bland både nybörjare och erfarna skidåkare. ”Vi har en lång skidtradition inom det här huset”, säger Niklas Kassberg Wall, ägare.

Niklas Kassberg Wall har drivit Skifix sedan år 2013 och brinner för att göra skidåkning möjlig för alla.

Niklas Kassberg Wall har drivit Skifix sedan år 2013 och brinner för att göra skidåkning möjlig för alla.

Foto: Content Studio NTM Media

Native2023-12-01 16:22
Detta är ett annonssamarbete.

År 1968 startade Skifix sin verksamhet och på den tiden tillverkade de främst skidutrustning från grunden. Under 90-talet skiftade fokuset till uthyrning mot barnfamiljer vilket fortfarande är det främsta konceptet. Idag är Skifix den största enskilda butiken i Sverige med fokus på utrustning till vintersport. Niklas Kassberg Wall har drivit butiken sedan år 2013 och brinner för att göra skidåkning möjlig för alla.

– Vi erbjuder både dygnshyra och säsongsleasing för att fylla alla behov. Vårt mål är att ett aktivt friluftsliv ska vara tillgängligt för alla oavsett bakgrund. Om en hel familj ska köpa ny slalomutrustning blir prislappen snabbt tiotusentals kronor vilket många inte har möjlighet att spendera. Därför är uthyrning ett perfekt alternativ, säger Niklas Kassberg Wall.

undefined
"Vårt mål är att ett aktivt friluftsliv ska vara tillgängligt för alla oavsett bakgrund", säger Niklas Kassberg Wall.

Oktober till januari är högsäsong för Skifix. Niklas förklarar att det kom in 85 familjer en lördag för några veckor sedan under de fyra timmarna butiken har öppet. Varje familj ville ha två till tre utrustningar i genomsnitt vilket resulterade i att nästan en utrustning i minuten hyrdes ut.

– Vi som jobbar här har en lång erfarenhet och kan oftast direkt bedöma vilken storlek och passform som behövs på pjäxor bara genom att titta kundens fötter. Sedan hör vi på ljudet när man sätter ner foten om det är rätt modell på pjäxan, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Hjälmar, glasögon, pjäxor, ryggskydd och skidor är svåra att beställa online utan behöver i regel provas ut för att det ska bli rätt. Här på plats kan vi anpassa utrustningen så att den passar oavsett vilka behov kunden har.

Utrustningen som hyrs ut av Skifix kommer till användning säsong efter säsong och får ständigt underhåll. Teamet i butiken har skapat ett kretslopp av utrusning som leder till ökad tillgänglighet och tillvaratagande av resurser. Skidorna som ett barn har vuxit ut efter en säsong kommer ett annat barn sedan få glädjas över.

undefined
Skifix reparerar, underhåller och anpassar utrustning.

Vintersport för alla
Verkstaden är hjärtat hos Skifix som ständigt reparerar, underhåller och anpassar utrustning. Bootfitting är en omtyckt tjänst som innebär att forma skidpjäxor eller snowboardboots efter varje användares unika behov. En korrekt anpassad pjäxa ökar komforten avsevärt vilket är särskilt värdefullt för dem som ägnar mycket tid åt vintersport och vill optimera sin upplevelse. 

– För många kan det vara svårt att hitta en pjäxa med rätt passform men vi kan forma så att de passar för alla i princip. Vi har hjälpt kunder med proteser att kunna åka skidor igen. Sedan kan vi även laga det mesta, om inte Skifix kan fixa dina skidor då kan ingen. Vi gillar att hålla liv i saker och tar avstånd från slit och släng, säger Niklas Kassberg Wall.

undefined
"För många kan det vara svårt att hitta en pjäxa med rätt passform men vi kan forma så att de passar för alla i princip", säger Niklas Kassberg Wall.

För den som redan är vintersportfantast och vill investera i egen utrustning finns det ett brett utbud av utrustning till salu i butiken. Skidor, pjäxor, väskor, termosar och alla andra möjliga tillbehör som förgyller vintern lite extra.

Vad är det bästa med att driva Skifix?
– Det måste vara att det alltid är lika givande att hjälpa ett barn att hitta sina första pjäxor och se hur de lyser upp och får ett leende på läpparna. Många vill direkt gå ut till snöhögen utanför butiken och provåka, säger Niklas Kassberg Wall.

undefined
Skifix har sin bas i Boden men skickar utrustning över hela Sverige.
 Idag är Skifix den största enskilda butiken i Sverige med fokus på utrustning till vintersport.
Idag är Skifix den största enskilda butiken i Sverige med fokus på utrustning till vintersport.
Om Skifix

I Skifix sortiment finns skidor, pjäxor, skidhjälmar, goggles och otagliga sorters små tillbehör. Butiken har även en verkstad som erbjuder specialanpassning som bootfitting och reparationer bland annat. Kunderna kan både hyra och köpa utrustning.


Adress: Kopplingsvägen 10 A, 96138 Boden
Telefon: 0921-10808
Hemsida: www.skifix.com

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.