Annonssamarbete med TN Bygg

Rekordår för byggföretaget som nu etablerat sig i Luleå

Trots oroliga tider ser Mikael Thorgren, vd på TN Bygg & Fastighet ljust på framtiden för byggbranschen i norra Sverige. Bolaget har sin bas i Malmfältet och en filial Jokkmokk men nu satsar de även på fyrkantenområdet genom sitt nyöppnade kontor i Luleå. ”Vi tror mycket på Norrbotten och den gröna omställningen som skapar tillväxt”.

TN Bygg framför ett av sina projekt i Luleå, byte av tak på Östermalm.

TN Bygg framför ett av sina projekt i Luleå, byte av tak på Östermalm.

Foto: NTM Media Content Studio

Native2023-12-11 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

År 2000 grundades TN Bygg i Gällivare av Tommy Nilsson som ett enmansföretag. Det var svårt att få uppdrag inom Gällivare under den perioden så Tommy behövde åka till Stockholm för att få jobb. Efter att tag fick han ett ramavtal med Gällivare sjukhus som ändrade allt – han kunde nu stanna i norr och bygga vidare företaget. 

– Marknaden har ändrats mycket sedan starten av TN. Nu är det varsel och svårare med jobb söderut medan det här uppe i norr är brist på arbetskraft. Eftersom vi är en allbyggare och verkar inom så många områden är läget stabilt för oss. Vi har aldrig tidigare omsatt lika mycket som vi gör nu, säger Mikael Thorgren. 

undefined
"Norrland växer så att det knakar och vi får vara med och ta allt till nästa nivå", säger Mikael Thorgren, vd.

Något Mikael Thorgren tror varit en vinnande faktor för TN är hur lokala de är. Han beskriver att de vinner mycket förtroende hos sina kunder som förstår att TN inte är en dagslända utan att de är här för att stanna.

– Vi är väldigt lokala med både ledningen och ägarna i Norrbotten vilket urskiljer oss från de flesta andra bolag. För oss är det viktigt att skapa ett attraktivt samhälle i Norrbotten eftersom vi även lever och bor här. Vi är ingen fly in fly out, vi är lokala och kommer fortsätta att vara det, säger Mikael Thorgren och fortsätter:

– Att vara med och bygga samhället som man bor och lever i är det bästa med att vara inom byggbranschen. Vi jobbar dagligen med sådant som norrbottningarna ser varje gång de går ut. Norrland växer så att det knakar och vi får vara med och ta allt till nästa nivå.

undefined
"De som börjar jobba här förstår att de får en långsiktig trygghet och får vara med på en resa som styrs från Norrbotten", säger Thomas Norman, projektchef i Luleå.

Nytt kontor i Luleå
Vid uppstarten i Luleå under hösten 2023 var det viktigt för TN att fortsätta med det som varit den vinnande faktorn i Gällivare - en lokal närvaro med lokala personer på plats. 

– De som börjat jobba här förstår att de får en långsiktig trygghet och får vara med på en resa som styrs från Norrbotten. Vi är glada över att fått en stark startuppställning, ett bolag är aldrig bättre än sina medarbetare så vi är tacksamma, säger Thomas Norman, projektchef i Luleå och fortsätter:

– Etableringen har gått över förväntan och vi är redan två tjänstemän och elva yrkesarbetande på plats. Intresset för att jobba med oss har varit stort och massor av ansökningar har trillat in. Nu stannar vi upp lite med intaget och har fullt fokus på våra nyanställda innan vi tar nästa kliv.

Flertalet uppdrag har nu påbörjats i Luleå, främst genom större försäkringsbolag. 

– Trots ett högt tryck redan från start är vi redo för att ta emot ytterligare kunder. Just nu pågår flertalet skarpa samtal om möjliga projekt, säger Thomas Norman.

undefined
Snickarna Jonas Karlsson och Marcus Sundberg Fält på TN Bygg.

Utöver att anlitas som ett byggföretag vill TN även utveckla projekt på egen hand och i samverkan med andra aktörer. 

– Vi är inte bara ett byggföretag utan vill även vara med och förädla och även förärva mark och fastigheter. Det finns många tomma fastigheter samt mark i Norrbotten som kan utvecklas till bostäder eller industri, säger Thomas Norman.

Både Mikael och Thomas anser att det aldrig har varit ett mer osäkert läge för byggbranschen än vad det är idag, med rådande konjunktur och omvärldsfaktorer. Trots det är de inte oroliga att stå utan jobb.

– Vi bygger och vidareförädlar nu TN på vår baserbjudande med ramavtal, exempelvis med Region Norrbotten, Gällivare kommun och LKAB samt försäkringsskador och byggservice. Det gör att vi kommer stå väldigt starka och vara redo att växla upp ytterligare med projekt när omvärldsläget tillåter, avslutar Mikael Thorgren. 

undefined
Nu kommer bilar från TN Bygg bli en vanlig syn i hela Norrbotten.
Om TN Bygg

TN Bygg är ett familjeägt företag med bas i Gällivare. Bolaget grundades år 2000 av Tommy Nilsson och har sedan dess vuxit till att bli en av Malmfältens ledande privata byggföretag. 

Från och med september i år kommer bolaget även att etablera sin verksamhet i Fyrkantenområdet med bas i Luleå. 

Idag har TN 45 anställda med en omsättning- under föregående räkenskapsår på ca 160 Mkr med ett positivt rörelseresultat.

Läs mer på tnbygg.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.