Annonssamarbete med HSB Norr

”Här utvecklas jag hela tiden”

Nadja Nilsson letade en arbetsplats där hon kunde stanna länge men samtidigt utvecklas. Idag är hon teamchef på HSB Norr. ”Det är verkligen fint att man ser varandras kvalitéer här”, säger hon.

”Jag jagar ingen speciell titel, utan jag har alltid tänkt att göra karriär är att trivas och fortsätta utvecklas. Så länge jag gör det så är jag nöjd”, säger Nadja Nilsson.

”Jag jagar ingen speciell titel, utan jag har alltid tänkt att göra karriär är att trivas och fortsätta utvecklas. Så länge jag gör det så är jag nöjd”, säger Nadja Nilsson.

Foto: NTM Media Content Studio

Native2023-07-17 06:00
Detta är ett annonssamarbete.

Ebba 2,5 år serverar jordgubbar, apelsiner och banan från leksaksköket hemma i vardagsrummet på Hällbacken. Mamma Nadja sitter på golvet och tar emot det som bjuds. I höst växer familjen ytterligare, Ebba blir storasyster och Nadja går på föräldraledighet från jobbet som teamchef på HSB Norr. Arbetsgivaren som hon nu har varit hos i åtta år.

Nadja från Kalix hade tidigare jobbat inom butik, callcenter och kundservice när möjligheten hos HSB Norr dök upp.

– Jag visste att jag ville ha kundkontakt i mitt jobb och ville få känslan av att jag är viktig för min arbetsplats, men också att jag kommer kunna vara kvar länge och fortsätta utvecklas, berättar Nadja.

Hon tog chansen och tackade ja till ett vikariat på HSB Norrs dåvarande kundservice år 2015. 

– När jag var ny och försökte lära mig jobbet sa en kollega att hon jobbat här i sju år men fortfarande lärde sig nya saker varje dag. Jag tänkte att det låter bra, här blir jag aldrig färdig. Det är roligt för precis så känner jag också idag, här utvecklas jag hela tiden.

undefined
”Jag har blivit bättre på att prioritera och fokusera på en sak i taget sedan jag blev förälder. Det funkar väldigt bra nu. Man kan inte ge allt på alla ställen samtidigt hela tiden, utan behöver ställa krav, acceptera good enough ibland, men också att hjälpa andra att prioritera”, säger Nadja Nilsson.

Nadja kom snabbt in i jobbet och kände att hon gjorde skillnad. Feedback från kunder och kollegor blev uppskattade kvitton på att hon var på rätt plats.

2017 blev det en ledig tjänst som teamchef för hennes avdelning, det som nu heter kund- och medlemsservice. Initialt tänkte hon inte söka tjänsten utan kände sig nöjd med där hon var. 

– Jag fick så himla mycket peppning från kollegor, andra chefer och hemifrån. Jag tänkte att uppenbarligen ser de något i mig som jag inte ser själv, säger Nadja och fortsätter:

– När jag inte trodde på mig själv så fanns det andra på HSB Norr som gjorde det åt mig. Det är verkligen fint att man ser varandras kvalitéer här.

undefined
”Är man minsta nyfiken på HSB men inte vet vilken roll som är rätt för en, så tycker jag man ska höra av sig till oss. Jag tycker heller aldrig att det är för sent att tänka om eller byta bana, så att man inte begränsar sig själv och inte tänker ’inte kan väl jag’”, säger Nadja Nilsson.

Idag är Nadja en av två teamchefer i en grupp om totalt 22 medarbetare fördelade på nio orter mellan Kiruna och Luleå. På frågan om vad som är det bästa med hennes jobb kommer svaret direkt:

– Avdelningen! Vi sitter utspridda och träffas bara några gånger per år men det känns som att vi ses varje dag. Vi har roligt tillsammans och alla är så otroligt lösningsfokuserade. De som är nya kommer snabbt in i jobbet tack vare att de som jobbat längre tar väl hand om dem, det är en väldigt bra gemenskap i gruppen.

Nadja berättar att det finns många exempel på personer som jobbat länge inom HSB Norr, rört på sig och gjort olika utvecklingsresor inom organisationen.

– Alla vill inte bli chef men det kan finnas andra områden man vill utvecklas inom. Det känns som att man hela tiden är lyhörd för vad personer vill och skulle kunna göra här.

undefined
Nadja Nilsson, 31 år tillsammans med dottern Ebba, 2,5 år som snart blir storasyster.

Vad tror du gör att många stannar länge inom HSB Norr?

– Våra värderingar som möjliggör en balans mellan privat- och yrkesliv, HSB Norr ser långsiktigt på sin personal. Många företag pratar om värdegrund, men det är oftast något man hänger upp på en tavla. Vi har inte det på tavlor utan det sitter i väggarna hur vi ska hantera kunder och varandra.

Malin Snårbacka är HR-partner på HSB Norr som finns i både Norrbotten och Västerbotten med totalt 174 medarbetare. En stor arbetsgivare med många möjligheter till att byta ort eller avdelning för den som är intresserad, menar hon. 

undefined
”Vi har fina friskvårdsförmåner, både i form av projekt och träningsmöjligheter. Vi har också hållbarhetsdagar som ersätter klämdagar som man har möjlighet att förlägga när det passar en själv, det ska leda till återhämtning när man behöver det”, berättar Malin Snårbacka, HR-partner HSB Norr.

– Vi uppmuntrar till intern utveckling där det är möjligt och jobbar med ständiga förbättringar så att alla ska trivas hos oss och känna att de utvecklas.

Att många stannat länge inom HSB tror hon framför allt beror på den värdegrundsstyrda organisationen.

– Vi har Ethos som värdegrund, det står för engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan. Det är något vi pratar om till vardags. Vi är måna om varandra och har väldigt fin stämning och det var också det som fick mig att börja jobba här. Jag tror att många känner att de trivs, säger Malin.

Hur gör ni för att få till en arbetsmiljö där anställda trivs?

– Vi genomför bland annat gemensamma aktiviteter och friskvårdsprojekt. Vi mäter även kontinuerligt medarbetarnöjdhet så att vi fort kan fånga upp förändringar. Alla har möjlighet att tycka till i realtid, det blir lätt både för medarbetare och chefer att kunna se och diskutera hur man mår som grupp.

Vilka tycker du är de främsta fördelarna med att jobba hos HSB?

– Att det verkligen känns att det är värdegrundsstyrt. Man har jobbat med samma värdegrund en lång tid och det känns genuint. Det är en arbetsgivare som gör gott för samhället genom att bygga och förvalta bostäder, men också genom att till exempel försöka hjälpa fler unga att komma in på arbetsmarknaden. Det är fint att vara en del av det viktiga arbetet.

Om HSB

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som ägs och styrs av 677 000 medlemmar. 

HSB planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostäder över hela landet. Över en miljon människor bor idag i HSB:s 26 708 hyresrätter och 346 381 bostadsrättslägenheter. HSB erbjuder också Sveriges största bosparande som ger förtur till ett eget hem.

Som medarbetare hos HSB finns många utvecklingsmöjligheter. De främsta yrkesområdena är inom: 

● Bostadsutveckling
● Drift och underhåll
● Ekonomisk förvaltning
● IT och kommunikation
● Juridik
● Mark och trädgård
● Projektledning
● Teknisk förvaltning

Läs mer om HSB Norr här!

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos HSB? Läs mer här.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.