Annonssamarbete med Coop Norrbotten

”Lokalproducerad mat förtjänar mer uppmärksamhet”

Nu går det att hitta fler lokala produkter än någonsin i Coop Norrbottens butiker genom ett samarbete med Noah - Lokal Mat. I sortimentet finns allt från vardagsvaror som kött och mejeri till lyxiga sylter och kombucha.

Meja Nordlöf.

Meja Nordlöf.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-05-01 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Meja Nordlöf är 17 år och bor i Piteå, hon är en av kunderna som börjat utforska det nya sortimentet av lokalproducerat och hittat nya favoriter, som Luleå Konfektyr kolasås. 

– Den är riktigt god på brownie eller glass. Jag gillar också hjortronsylten, jag brukar inte plocka hjortron själv så det är skönt att det finns att köpa. Sedan vet jag att min pappa verkligen gillar pitekaffe, säger Meja.

undefined
Meja gillar att prova sig fram i sortimentet och hitta nya favoriter.

Varorna som hittat till butikerna genom samarbetet med Noah finns på tydligt utmärka sektioner. Målet är att erbjuda ett brett utbud som lockar både den som vill köpa ett enkelt tilltugg och matlagningsintresserade personer som Meja.

– På senaste tiden har jag lagat mycket asiatiska rätter, jag gillar verkligen att laga mat och testa nya recept. Jag provjobbade tidigare i köket på en restaurang och efter det växte mitt intresse för matlagning extra mycket, säger Meja.

undefined
"Min familj brukar alltid försöka köpa lokalproducerade grönsaker, mejeri och kött om det finns som alternativ", säger Meja Nordlöf.
undefined
Luleå Konfektyr kolasås har blivit en favorit.

Ett mål för Coop Norrbotten är att fler ska få upp ögonen för närproducerade produkter. I Mejas gymnasium har de pratat en del om lokalproducerad mat, men hon tycker att ämnet förtjänar ännu mer uppmärksamhet.

– Jag tycker det är bra med lokalproducerat eftersom det både bidrar till en bättre miljö och gynnar företagen här i norr, säger Meja och fortsätter:
– Min familj brukar alltid försöka köpa lokalproducerade grönsaker, mejeri och kött om det finns som alternativ. Vi gillar också att prova på olika lite lyxigare produkter till helgen eller ta med de som present när vi ska bort.

Vad vill du testa från sortimentet framöver?
– Det finns många godisar jag vill testa som ser goda ut, bland annat en choklad med lakrits. Sedan skulle jag vilja köpa lokalproducerad tagliatelle och laga tillsammans med ett gott kött.

undefined
Varorna som hittat till butikerna genom samarbetet med Noah finns på tydligt utmärka sektioner.
undefined
Testa en av alla ostar eller kanske fjällko mjölk?
undefined
Öl, godis, kaffe och honung går bland annat att hitta på hyllorna.
undefined
Ett brett utbud av kött från lokala producenter.

Värnar om småskaliga leverantörer
Det finns produkter från drygt 100 lokala leverantörer hos Coop Norrbotten idag och siffran förväntas stiga. Noah är mellanhanden som hjälper de mindre producenterna med allt praktiskt för att ta sig in till större butiker som Coop. Samarbetet mellan Noah och Coop Norrbotten gör det mycket lättare att ta in fler lokala produkter förklarar Helene Ljungstedt, Chef marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten.

– Vi värnar om småskaliga leverantörer och tycker det är viktigt att låta dem ta plats i våra butiker. En ambition är att Norrbotten ska bli ett mer självförsörjande län och då är det viktigt att göra närproducerad mat lättillgängligt. Vi upplever att norrbottningar försöker välja lokalt i största möjliga mån, säger Helene Ljungstedt. 

Coop + Noah

Noah – Lokal Mat är en återförsäljare av småskaligt producerad mat. Tack vare samarbetet med Noah breddar Coop Norrbotten sitt utbud med produkter från regionens minsta producenter, produkter du vanligtvis inte hittar i dagligvaruhandelns hyllor.

Noah – Lokal Mat finns på hittills tre Coop-butiker:
Stora Coop Storheden (gång 8)
Stora Coop Piteå (Green Corner)
Coop Loet (två olika ställen, fråga personalen så hjälper de dig)

Coop: www.coopnorrbotten.se
Noah: www.noahlokalmat.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.