Tre butiker går samman i unikt koncept

Elon, AudioVideo och Em home i Arvidsjaur går samman – och bildar ett helt nytt butikskoncept. ”Vi vill kunna vara en komplett butik för kunderna”, säger Mathias Norberg, butiksägare.

12 november 2019 09:39

Vitvaror, hemelektronik och inredning ska kombineras i en och samma butik i Arvidsjaur. Igår var det premiär för den nya butiken i Möbelmästarnas lokaler på Nygatan 27, som blivit omgjorda och större.

– Det känns bra, gårdagens öppning var riktigt bra och allt flöt på, säger Mathias Norberg.

Han äger butiken tillsammans med Emil Granberg, Linus Ek och Johan Lindgren, och företagsnamnet Mejl står för de första bokstäverna i deras namn.

Den nya butiken på 1300 kvadratmeter kommer att ha tre skyltar på sin fasad – Elon, Elon ljud och bild och Em home.

– Elon består av lokala eldsjälar runt om i Sverige som alla är experter på den lokala ortens behov och därför är vi så enormt glada i Arvidsjaur att vi nu kan lansera den här unika lösningen tillsammans. Det har alltid handlat om vad som bäst möter det som kunden vill ha och om detta faller väl ut här i Arvidsjaur kanske vi få se fler spännande lösningar på andra orter, säger Mathias Norberg.

Vad hoppas ni på med nya butiken?

– Vi vill vara en komplett butik för kunderna. De ska kunna komma in till oss och köpa allt som finns och behövs till hemmet. Sen vill vi givetvis att Arvidsjaur ska fortsätta vara den handelsplats den är i dag för Norrbottens inland, det är vårt stora mål.

Hur har responsen varit från kunderna?

– Alla som var in igår tyckte det var jättefint, att vi hade mycket grejer, säger Mathias Norberg.

Både AudioVideo och Em home ägs av Electra Sweden AB, som Elon tidigare inledde ett samarbete med tidigare i år.

– Den som följt Elons resa under det senaste året har sett hur vi introducerat nya partnerskap, utvecklat våra butiker och lanserat nya koncept. Sammanslagningen av butiker i Arvidsjaur är ett fint bevis på hur vi vågar vara innovativa och lansera koncept som är unika på marknaden, säger Stefan Lebrot, vd på Elon.

Anneli Sjöstedt är vd på Electra:

– Hösten 2018 köpte vi Em home och hade redan då en vision om att kunna kombinera erbjudanden i våra kedjor. Vi har sedan tidigare i år ett nära samarbete med Elon och därför är det glädjande att se att detta nya koncept nu sjösätts. Det är unikt på marknaden och kunden har möbler, vitvaror och hemelektronik på ett ställe, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg