Snabbast växande företaget prisas

När Almi företagspartner utnämnde de årliga vinnarna av deras tillväxtpris stack ett företag ut ur mängden. ETK Energitekniska konstruktioner ökade sin omsättning med 1259 procent 2018.

6 december 2018 13:52

En gång om året publicerar Almi listan med de 10 snabbast växande företagen i länet. Tillväxten mäts som omsättningsökningen det senaste bokslutsåret för företag som har mellan 5 och 250 anställda. Och i dag delades priserna ut på residenset i Luleå av landshövdingen Björn O. Nilsson. Förstaplatsen gick till Anders Nyman, grundare och vd på ETK Energitekniska konstruktioner.

– Det känns kul, riktigt kul. Men samtidigt är det bara siffror, och de hade vi ju koll på sedan tidigare så jag är kanske inte så överraskad. Och man måste se helhetsbilden, våra projekt är väldigt långa och då kan det toppa och dala. Och nu har vi precis kommit ur en dal så då åker siffrorna upp, säger Anders Nyman.

ETK grundades 1993 och arbetar med totallösningar av kraftvärmeproduktionsanläggningar. De är en av entreprenörerna som arbetar med kraftvärmeverket i Boden.

– Vi har byggt mest söder om Mälardalen, men det handlar om var behovet finns och det är kul att ha ett projekt så här på hemmaplan, säger han.

Björn O. Nilsson tycker det är viktigt att uppmärksamma inspirerande företagare.

– Företagande är helt avgörande för regionen. Det är där jobben skapas och förnyelsen kommer från. Och det är roligt att höra hur de som är här brinner för sina företag och att utveckla sina idéer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Nigéus