Luleåbutiken står inför megaförvandling

Modekedjan byter namn, ändrar koncept och öppnar upp för frilansare i butikerna. "Till syvende och sist vill vi också skapa fler anledningar att besöka oss oftare”, säger MQ-koncernens vd Ingvar Larsson till Dagens Industri.

14 november 2019 10:43

Ingvar Larsson har varit vd för klädkedjan MQ i drygt ett år. Nu presenterar han en rad förändringar som bolaget står inför.

Det börjar med butiken på Drottninggatan i Stockholm. Från och med i dag, torsdag, kommer den att vara helt förändrad. Nästa vecka sker nästa omvandling på Fredsgatan i Göteborg och därefter butiken i köpcentrumet Emporia i Malmö.

Tanken är att samtliga butiker i landet ska ändra inriktning. MQ har i dag en butik på Storgatan i Luleå och en butik i Piteå Gallerian.

MQ har under årens lopp fokuserat på mode för dam och herr. Men nu har vd:n Ingvar Larsson och hans kollegor insett att det finns många andra produktkategorier som kan vara av intresse för kedjans kunder.

– Det är sådant som behövs när man tar sig till och från jobbet, men också sådant man behöver om man reser på helgen, vilket ingår i våra kunders livsstil. Det kan också vara olika typer av hörlurar och mobilladdare och kanske något inslag av inredning", säger han till Dagens Industri.

En av förändringarna som MQ står inför är ett namnbyte. Kedjan kommer att byta namn till Marqet, medan koncernen behåller det tidigare namnet. Nya aktörer kommer också att släppas in i butikerna. Ett samarbete har inletts med Myrorna som kommer att erbjuda ett urval av begagnade kläder och inredning. Arbetsytor kommer att skapas där frilansare kan sitta och arbeta i butikerna.

Förändringen av landets 119 butiker kommer att ske under 2020.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi