LTU förlänger avtal med teknikjätten

Det globala teknikföretaget SKF och Luleå tekniska universitet förlänger sitt samarbete – det nya avtalet sträcker sig till år 2020.

25 september 2018 08:20

Det nya avtalet avser ett förlängt samarbete inom området avancerad tillståndsövervakning.

– Vi är väldigt glada för den här satsningen. SKF är en viktig industripartner för oss och jag är övertygad om att samarbetet kommer att leda till fortsatt forskning och innovation av hög kvalitet, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet.

I det förlängda avtalet ingår ett samarbete mellan SKF och de forskare som Luleå tekniska universitet har inom maskinelement, drift- och underhållsteknik samt EISLAB.

– Vi vill kombinera kunskap i den fysiska världen med den digitala, och vi tror att Luleå tekniska universitet är rätt plats för att göra det, säger Laura Montagna, Director New Technologies & University Cooperations vid SKF.

Det nya avtalet är en förlängning av det avtal som de slöt 2012 och kan sträcka sig längre än vad som nu är planerat. Deras tidigare samarbete har till exempel resulterat i sensorer som kunde förhindra allvarliga skador på maskiner vilket i sikt kan minska minskade driftstopp i pappers- och massafabriker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg