Jokkmokksföretaget byter namn

Olsson i Jokkmokk AB byter namn till Blue Future Jokkmokk och blir en del av MVG Motala verkstad group AB. ”Vi gläder oss att få bli en del av en större organisation”, säger vd:n Jonas Olsson.

3 december 2019 10:53

Olsson i Jokkmokk AB har förvärvats av MVG Motala verkstad group AB. I samband med detta byter företaget namn till Blue Future Jokkmokk.

Syftet är att stärka Blue Future ytterligare, samtidigt som verksamheten i Jokkmokk går in i en större koncern med fler resurser.

– Vi gläder oss att få bli en del av en större organisation, då det innebär att vi kan åta oss mer omfattande uppdrag, vilket också är vad våra kunder önskar. Dessutom bidrar det till tillväxt i vår region, det känns naturligtvis också positivt, säger Jonas Olsson, vd Olsson i Jokkmokk.

MVG Motala verkstad group AB finns i dag med tillverkande enheter i Kristinehamn (Höje och Gustavsvik) samt en servicedel (Norra Verken) som verkar under namnet Blue Future. De två främsta serviceområdena är marin och turbin, och när det gäller service till vattenkraftverk finns många kunder i norra Sverige.

– För Blue Futures del ser vi att den här affären ger en geografisk spridning som nu tar oss ännu närmare våra kunder. Med det följer att vi ytterligare stärker vårt erbjudande och blir en attraktiv leverantör i ännu fler sammanhang, samtidigt som det förenklar i flera uppdrag där vi redan har ett upparbetat samarbete med Olsson i Jokkmokk, säger Mikael Johansson, vd Blue Future norra AB och fortsätter:

– Eftersom vi har ett väletablerat samarbete med Olsson sedan tidigare vet vi också att vi får en kvalitetsstark resurs med ett synsätt på uppgiften som stämmer väl överens med vår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg