Det finns inget slut på kriget i Gaza så länge våldet fortsätter. Det är en enkel och egentligen ganska banal slutsats.
Ändå verkar det alldeles omöjligt att hitta en fungerande lösning.
Efter Hamas pogrom mot judar i Israel för två veckor sedan, då man kallblodigt mördade över tusen människor, bland annat 240 personer på en musikfest och gamla och barn i en kibbutz, är det självklart att Hamas måste krossas.
Fram till dess fanns det många, även i etablerade kretsar, som ansåg att Sverige och omvärlden måste erkänna Hamas och inleda samtal med dem.
Nu visade terrororganisationen att man står närmare IS-sekten än Fatah, den andra kraften i palestinsk politik.
Vi skulle aldrig få för oss att ”samtala” med IS.
Hamas måste krossas, men Gaza är komplicerad mark för militära operationer. Under en enda natt nu i veckan dödades 400 människor i Israeliska attacker. Talespersoner för regeringen i Tel Aviv försäkrar att militären tar hänsyn till civila, men det är omöjligt om man ska bomba i Gaza.
Civila dör i massor och det är oklart om Hamas drabbas på något betydande sätt. De gömmer sig i tunnlar under staden.
Så där brukar det vara. När Israel utsätts för en attack blir svaret stenhårt och dödsoffren fler än den ursprungliga attacken.
Den här gången verkar Israels regering också ta tillfället i akt att utöka det israeliska territoriet.
Enligt en talesperson kommer Gaza vara mindre till ytan när detta är över.
Det är lätt att känna med Israels vrede. Många har beskrivit det som deras 9/11. En terrorattack som helt ändrar förutsättningarna.
Men som president Joe Biden också sade tidigare i veckan: USA gjorde många misstag när man agerade på den känslan. Många saker man senare har ångrat.
Och hur långt borta den visionen än är i dag så finns det i slutändan bara en lösning – det måste bli två självständiga stater av Israel och Palestina. Två stater som kan pröva sig fram mot en fredlig samexistens.
Det kräver å sin sida ett slut på både terrorn mot Israel, bosättningarna på palestinsk mark och ockupationen av palestinskt territorium.
Efter Osloavtalet på 1990-talet verkade en sådan lösning finnas inom räckhåll.
Och varför inte. Det är egentligen väldigt enkelt. Men just nu svårare än någonsin.