Donald Trump fortsätter att spotta fram presidentorder om allt han vill ändra på i USA och världen. Det mesta är illa genomtänkt och ännu sämre förberett, och republikanerna som ska genomföra hans hugskott i kongressen verkar alltmer bekymrade.
Själv sitter Trump där, omgiven av fjäskande rådgivare, pösigt nöjd med uppståndelsen och de bekymmer han vållar vanliga amerikaner.
Inreseförbudet för flyktingar och muslimer blev en pinsam flopp, som redan fått revideras. Vilket inte hindrade Trump från att dra igång ett nytt gräl om immigranter med Australien, en av USA:s mest trofasta allierade, som redan drabbats av det inställda frihandelsavtalet TPP.
Muren och straffskatten på mexikanska varor (som naturligtvis får betalas av amerikanska konsumenter) har försämrat relationerna med hela Latinamerika.
Trump har ännu inte förstått att det är amerikanska företag som lagt ner industrijobben och ersatt dem med robotar, inte Kina eller Mexico. En process som pågått sedan Henry Ford började serietillverka T-fordar.
Det är också amerikanska företag som lägger ner köpcentra på löpande band för att andra amerikanska företag konkurrerar ut dem med näthandel, som är hälften så personalkrävande. Så är det i bransch efter bransch.
Nästa presidentdekret borde naturligtvis vara ett förbud mot robotar, e-handel och andra innovationer ...
USA:s problem är alltför låg produktivitet i många branscher, dåligt socialt skyddsnät och brist på utbildning.
Det löser man inte genom att avskaffa den kontroll av bankerna som Obama införde sedan dessa ruinerat miljontals amerikaner i finanskraschen 2008. Eller genom att ta bort Obamacare.
Marknaden kommer troligen att rätta till det mesta av Trumps ekonomiska stollerier. Värre är det med de politiska förvecklingarna. Trump har stött sig med ett stort antal länder i världen, och skapat osäkerhet kring USA:s internationella åtaganden, t ex i Nato.
I den frågan tycks han ha backat för tillfället, och utplaceringen av en mindre amerikansk styrka i Polen och Baltikum fortsätter som planerat. Men när kommer ett dekret om att amerikanerna ska hem igen?
Devalveringen av USA:s anseende i världen har dragit med sig misstro mot internationella institutioner som USA stått som en garant för. Nationalistiska och auktoritära krafter känner sig uppmuntrade, och Kina och Ryssland har fått ökat spelrum i världspolitiken.
Trumps behandling av muslimer riskerar att slå tillbaka inte bara mot USA, utan också mot Europa.
Bakom Trump står republikanerna, som har majoritet i både representanthuset och senaten. Får Trump igenom sitt förslag till den vakanta posten i Högsta domstolen, kan han få en majoritet för sina idéer även där.
Det skulle göra det möjligt för honom att attackera medborgerliga rättigheter för kvinnor och minoriteter.
Det är kongressval i USA redan nästa år, och opinionsläget i USA och i världen den närmaste tiden kommer att avgöra hur långt republikanerna vågar tänja lagstiftningsmakten för att genomföra Trumps politik.
Därför måste vi ta tydligt avstånd från Trumps andliga kursiner i Europa. Framgångar för högernationalisterna i de kommande valen i Nederländerna, Frankrike och Tyskland kommer att tolkas som ett stöd för Trump. Europas säkerhet skulle också skadas av att dessa partier med sin koppling till Putins Ryssland fick mer att säga till om, i synnerhet om Nationella frontens ledare Marine Le Pen väljs till president i Frankrike.
I det här känsliga läget inbjuder moderaterna SD till samarbete. Ofattbart omdömeslöst!