Regeringens Akilleshäl
Detta är en ledare. NSD:s ledarredaktion är socialdemokratisk och bildar opinion för arbetarrörelsens grundvärderingar.
Men mitt i den borgerliga glädjeyran kan det vara värt att komma ihåg att 2009 var det sämsta året för svensk ekonomi sedan 1921.
2009 minskade BNP med nästan fem procentenhet. Inte ens under 1930-talets svarta depression, Andra Världskriget eller 1990-talskrisen minskade svensk ekonomi lika mycket.
Därför ska vi vara försiktiga med att dra några långtgående slutsatser av den kraftiga BNP-ökningen 2010.
Om vi räknar ihop det dåliga året 2009 och det goda året 2010 är den genomsnittliga tillväxten faktiskt bara en procent per år.
Men förhoppningsvis har Sverige ändå de värsta krisåren nu bakom sig. Landet borde vara på väg tillbaka till ett normalläge med en årlig BNP-tillväxt på 3 procent.
Sannolikt kommer det att leda till ökad efterfrågan på arbetskraft och bättre tider på arbetsmarknaden. Men Sverige har en lång väg att vandra innan landet är tillbaka på de arbetslöshetsnivåer som rådde tidigare.
I september 2006 (på Göran Perssons tid) uppgick arbetslösheten till 290 600 personer. I oktober 2010 är samma siffra 369 000 personer, enligt SCB.
Den höga arbetslösheten är - och förblir - regeringen Reinfeldts Akilleshäl. Borgarnas jobbpolitik har inte varit bättre än Perssons.