"Jag kan ta gift på att nästa partiordförande heter Mikael Damberg", skrev ledarskribenten och "sosseologen" Widar Andersson i Folkbladet i Norrköping redan i början av november 2010.
Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren, som långt före alla andra förutsåg både Göran Persson 1996 och Mona Sahlin 2007, har också trott att det blir Damberg hela tiden.
"Dock är det lite svårare den här gången eftersom partiet fått spader", skriver Ljunggren på sin läsvärda blogg.
Mikael Damberg, 39 år och ordförande för Stockholms läns socialdemokrater, verkar också vara populär hos många när partiledardiskussionen nu går in på slutvarvet.
Men han är inte ensam på banan. Även smålänningen Thomas Eneroth, 44, pekas ut som ett tänkbart partiledarämne av många S-distrikt.
Det finns dock andra som förtjänar att nämnas i sammanhanget.
NSD:s och Värmlands Folkblads ledarsidor har länge markerat sitt stöd för Leif Pagrotsky.
Även Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson pekar sent om sider ut Pagrotsky som ett av tre tänkbara namn.
"Leif Pagrotsky är en skicklig ekonom. Han har internationell utblick och är en nyfiken och självständig tänkare. Han har vunnit en EMU-omröstning och är en duktig debattör. Han är - inte minst viktigt - populär bland väljarna", skriver Pettersson.
Det finns skäl att stryka under Petterssons sista argument med rödpenna. Pagrotsky är inte bara en kompetent politiker och skicklig ekonom.
Han har också visat att han går hem bland de viktiga storstadsväljarna. 12413 personkryss i Göteborg är ett bra bevis.
Folklig popularitet är en egenskap som inte ska underskattas. En ny socialdemokratisk partiordförande ska ju inte bara funka på S-föreningsmöten och frälsa de redan trogna.
Socialdemokraterna måste tilltala nya väljargrupper om de ska kunna återkomma i regeringsställning 2014.