Det ska till en början handla om förlorare.
Ron Perry är kongresspolitiker från Texas. Fyller 76 i år men kandiderar trots det för att bli Republikanernas presidentkandidat. Brukar beskrivas som Tea Party-rörelsens gudfader. Ronald Reagan fyllde 70 under sin andra månad i Vita huset så amerikanarna är inte rädda att rösta fram äldre politiker. Men det är värderingarna, inte åldern, som ligger doktor Perry i fatet. Han kommer inte att bli nominerad.
Rossana Dinamarca. Skolpolitisk talesperson i Vänsterpartiet som nu anmält sitt intresse att ta över efter Lars Ohly. Möjligen skulle hon vara aktuell om det blir ett delat ledarskap men den konstruktionen ogillar Dinamarca, som för övrigt är född i Santiago de Chile. Favorit till partiledarskapet är Jonas Sjöstedt från Umeå.
Anders W Jonsson, liksom justitieminister Beatrice Ask född i Sveg, kandidat till posten som partiledare efter Maud Olofsson. Barnläkaren från Gävleborg, uppväxt i Kälarne, har inte en chans mot favoriterna A och A. Men den tidigare mindre kända politikern har nu blivit uppmärksammad och kan säkert räkna med en framträdande plats i Centerpartiet. Men AWJ är inte den mest kända Jonsson som bott i Kälarne. Henry Jonsson tog brons på femtusen meter vid OS 1936. Sedan bytte han namn till Kälarne.
Det är alltså tre förlorare.
I den svenska debatten finns få sympatier för den extrema Tea Party-rörelsen. Men Centerextremisten Hanna Wagenius, ordförande i ungdomsförbundet, skrev detta i en krönika i Sundsvalls Tidning: ""Jo, det finns element i Tea Party-rörelsen som inte alls är trevliga men den ekonomiska ambitionen är det faktiskt inget fel på."
Ambitionen är att skära ned de flesta av välfärdsstatens åtaganden och skapa en nattväktarstat. Man ska vara långt ute i nyliberalismens träskmarker för att uppskatta det.
En gång stödde de unga centerpartisterna frihetsrörelser i tredje världen. Numera är det den reaktionära Tea Party-rörelsen som får uppskattning från de nyliberala entusiasterna. Vilket mörker. Vilket förfall i det gamla folkrörelsepartiet.
Michele Bachmann vann primärvalet i Iowa, hennes födelsestat. Bachmann är en av Tea Party-rörelsens förgrundsfigurer men jag tror inte att det blir hon som får möta Obama nästa år.
Republikanerna måste locka väljare från Demokraterna. Det gör man inte genom att lansera en extrem kandidat, typ Bachmann eller Sarah Palin.
Jag tror att den förre guvernören Mitt Romney ligger bäst till. Trots att han fyller 65 nästa gång.
"Ha den äran på födelsedagen Elvis", ropade Michele Bachmann på ett möte på en parkeringsplats i South Carolina helt nyligen.
Det var dagen innan minnesdagen av Elvis död den 16 augusti 1977. Rockikonen föddes den 8 januari 1935.
Bachmann lär inte ha lockat väljare bland de många Elvisfansen.
I dag på förmiddagen gick strömmen. Datorn slogs av.
"Men jag tar en kopp kaffe under tiden", tänkte jag.
Men vattenpumpen fungerade inte, inte heller spisen.
"Kanske läge att fylla tvättmaskinen."
Vilket vid närmare eftertanke var meningslöst.
Teven fungerade inte heller.
Det gick dock att lyssna på musik i Iphonen.
Spisklockan visade 12.00. Varför har jag inte satsat på en vanlig klocka som man vrider upp?
Några timmar utan ström. Man blir handfallen. Så många av vardagens sysslor kräver elektricitet.
Kanske avbrotten gör att man uppskattar datorn, kaffebryggaren och spisen mera.
Den brittiske premiärministern David Cameron, som representerar Torypartiet, har inte alls agerat övertygande efter upploppen i brittiska storstäder. Det tog tid innan han avbröt Italiensemestern. Väl hemma gick han till våldsam attack mot sociala medier (Facebook, twitter) men gjorde inga seriösa försök att analysera orsakerna till brottsvågen.
Cameron har helt enkelt inte klarat jobbet att hantera en nation i kris och framstår som en B-skådis som av misstag fått roll i en storfilm.
Ha en fin augustihelg i hela Norrbotten!
Fem teve-program jag alltid knäpper bort:
How I met Your Mother
Celebrity Rehab with Dr. Drew
Leila bakar i Frankrike
Gigantiska byggen
Det kungliga lasarettet