Under ett halvår har mycket av inrikespolitiken kretsat kring Socialdemokraternas partiledarval. Men nu har dimmorna skingrats. En ny partiledning har tagit form.
Oppositionsarbetet kan ta fart. Den första uppgiften blir att formulera ett alternativ till regeringens vårbudget.
Under onsdagen presenterade finansminister Anders Borg (M) sin ekonomisk-politiska vårproposition. Senast 2 maj ska oppositionen presentera sina förslag - skuggbudgeten.
I gårdagens budgetdebatt gav Tommy Waidelich, Socialdemokraternas nya finansministerkandidat, vissa antydningar om vad som är att vänta från S-håll.
"Vi prioriterar investeringar i utbildning, infrastruktur och bostäder", underströk han.
Det återstår för Waidelich att putsa på detaljerna. Men det står redan klart att S-budgeten kommer att ha en annan inriktning än Borgs skattesänkningsevangelium.
Ett samhälle som ska utvecklas och vara konkurrenskraftigt kan inte bara tala om sänkta skatter.
Ett tillväxtsamhälle måste rusta sig med bra infrastruktur, högklassig utbildning och god offentlig service - det vill säga sådant som finansieras av skatter.
"Vad vi måste göra är att använda de växande överskotten till att investera i utbildning, se till att de arbetslösa kan ta de jobb som finns", framhöll Waidelich bland annat.
Det är ett krav som ligger rätt i tiden. De senaste månaderna har Svenskt Näringsliv och andra näringslivsorganisationer talat om en "miss match" på svensk arbetsmarknad.
De arbetslösa har inte rätt kompetens för de nya jobb som nu växer fram. Många har fel utbildning eller för låg utbildning.
Därför borde Sverige prioritera ett nytt brett kompetenslyft före nya jobbskatteavdrag.
Även Ulla Andersson (V) pekade på att det finns andra saker som borde stå högre på dagordningen.
"De senaste två åren har antalet anställda inom äldreomsorgen minskat med 4 000 personer, inom sjukvården med 6 000 personer. Det får konsekvenser. Sänkningen på restaurangmomsen som nu föreslås är mer kostsam än vad det skulle vara att återanställa de 10 000 personer som hittills mist jobbet i sjukvården och äldreomsorgen", sa Andersson.
Miljöpartiets Mikaela Valtersson menade att Borg och hans rege-ringsvänner lider av idétorka.
"Regeringen har mycket pengar, men inga idéer. Att sänka skatten hjälper inte de som sparkats ut ur sjukförsäkringen. Att sänka skatten skapar inte ett klimatsmart samhälle", dundrade Valtersson.
Valtersson resonerar klokt. Faktum är att Borg håller fast vid samma politik som de borgerliga partiledarna kom överens om en augustidag 2005 i trädgården hemma hos Göran Hägglund i småländska Bankeryd.
Det håller inte. Sverige 2011 är ett annat land än Sverige 2005.
I dagens Sverige borde vi tala mer om barnfattigdomen och resursbristen i den offentliga sektorn, mindre om nya jobbskatteavdrag och ökad privat konsumtion.
Borgs gamla skattesänkningsmantra skapar inte fler jobb i skolorna, sjukvården eller äldreomsorgen.
Borgerliga ledarskribenter snackar om att Waidelich och oppositionen har en egen sedelpress och ägnar sig åt överbudspolitik. Men det är en löjlig kritik.
Waidelich gör bara en annan prioritering än Borg. KI (Konjunkturinstitutet) talar om ett reformutrymme på cirka 25 miljarder kronor.
Regeringen bränner pengarna på nya skattesänkningar.
Oppositionen vill investera samma pengar i kunskap och kommunikationer. Det är en skillnad i värderingar - inte en fråga om ekonomiskt slöseri.