Jag bakade morotsbullar den där dagen. Ett problem kan vara att man tar för mycket rårivna morötter i smeten. Heter det morotsbullar så ska det väl smaka morötter? Men om man har i för mycket rårivet faller bullarna lätt sönder. Jag rördes ihop smeten och jag kollade att det fanns smör i kylskåpet. Till nygräddade morotsbullar är det godast med riktigt smör.
Ledarsidan var lämnad för dagen så jag kunde koncentrera mig på bakningen.
På radio berättade man att ett plan flugit in i en skyskrapa i New York. Jag tänkte att det var ett plan med turister som ville se jättestaden från ovan. Sedan kom uppgifter om att ännu ett plan brakat in i ett höghus. Och världen blev sig inte riktigt lik efter den stunden. 11 september 2001 blev ett historiskt datum. Och jag minns inte hur morotsbullarna smakade.
En tid efter attentaten i USA fanns förhoppningar om att världen skulle bli bättre. Politiska ledare runt om i världen fördömde dåden och erbjöd hjälp. Men utvecklingen mot en bättre värld avstannade. I en del fall fick mänskliga rättigheter stryka på foten under kampen mot terrorismen. President Bush inledde det afghanska fälttåget. Ett och ett halvt år senare kom attacken mot Saddam Husseins Irak. Alltså: efter terrordåden kom krigen.
Men det land som leddes av den hårdföre republikanen George W Bush valde demokraten Barack Obama till ny president. Så visst finns det också en del positiva tecken i vår värld.
Till det positiva hör också den arabiska frigörelseprocessen. Egyptens diktator har störtats, Tunisiens ledare har avsatts, den libyske despoten Gadaffi är, i skrivande stund, på väg till en fristad i något av de södra grannländerna. Det sker hoppingivande processer i olika delar av världen, vilket man inte får glömma nu när man uppmärksammar att det är tio år sedan attackerna i New York och
Washington.
Bland det positiva är tveklöst att Danmark senare i månaden kan få en socialdemokratisk statsminister. I alla opinionsundersökningar leder Socialdemokraterna och övriga oppositionspartier. Helle Thorning-Schmidt har chans att bli nästa regeringschef. Och det skulle medföra att det främlingsfientliga Dansk Folkeparti tappar i inflytande. Under de många borgerliga regeringsåren har ju extremistpartiet kunnat påverka politiken.
Helle Thorning-Schmidt är gift med Stephen Kinnock, son till den förre brittiske Labourledaren Niel Kinnock, som aldrig lyckades bli regeringschef och få kontrakt på bostaden vid 10, Downing Street.
Jag ser rätt så mycket på teve. Det finns en yrkesgrupp som är kraftigt överrepresenterad i programmen: kockar. I snart sagt alla kanaler bankar man kött, skär grönsaker och ger tips om hur man får den perfekta såsen. Programmen drar ut på tiden så jag har inte tid att köpa råvaror och stå vid spisen. I stället blir det en låda från Dafgårds som får tillbringa sju minuter i mikron.
Att kanalerna apar efter varandra och presenterar stjärnkockar i likartade program tyder på en kris för kreativiteten. Det är i sådana lägen, när alla går åt samma håll, som det finns utrymme för nytänkare. Så jag väntar spänt på vilken kanal som ska bryta stjärnkocksparaden och erbjuda något nytt och spännande.
Hoppas det blir SVT som lanserar det nya.
När jag gick en utbildning fick de som var sämst i matte den lärare som hade svårast att lära ut räknandets konst. Han stod ofta framför svarta tavlan och kliade sig i skallen. De som var bäst på matte fick en briljant lärare. Avståndet växte alltså mellan de två grupperna. Jag lyckades aldrig räkna ut varför man inte gav den bästa läraren till de elever som visade de sämsta resultaten.
Nu ska regeringen storsatsa på matematik och det är bra. Vi behöver unga medborgare som snabbt kan räkna ut hur många miljarder som den borgerliga regeringen fört över till de som har det bäst ställt.
Ha en fin helg i landskapen Norrbotten och Lappland!