Den socialdemokratiska extrakongressen 25-27 mars ska inte bara välja ny partiledning och avtacka avgående partiordföranden Mona Sahlin och partisekreteraren Ibrahim Baylan.
Det blir också tid för en ordentlig allmänpolitisk diskussion. Under onsdagen skickade partistyrelsen ut ett 28-sidigt underlag som grund för diskussionen.
Förhoppningsvis blir det en debatt som handlar om både jobbpolitiken och den ekonomiska politiken. Det är de två frågor som väljarna värderar absolut högst, samtidigt som det är två frågor där Socialdemokraterna tappat mark.
I bägge fallen hade regeringspartierna större trovärdighet än den rödgröna oppositionen, enligt SVT:s stora vallokalsundersökning 2010.
51 procent tyckte att alliansen hade en bättre politik för sysselsättningen. 56 procent ansåg att regeringspartierna hade den bästa politiken för ekonomin.
Men det borde finnas försättningar för Socialdemokraterna att återvinna sitt förlorade förtroendekapital.
Oavsett vilka statistiska mått man använder så har Sverige hög arbetslöshet och en växande andel långtidsarbetslösa.
Enligt Statliga Ungdomsstyrelsen ökade antalet unga som varken arbetar eller studerar till 102 000 individer 2008.
Därför kan man verkligen inte säga att den borgerliga regeringen lyckats med sin sysselsättningspolitik och arbetslinje.
Fem år med Reinfeldt, Borg och Co blev inget lyft för jobben i Sverige.
Det skapar utrymme för en mer offensiv oppositionspolitik. Men det gäller att Socialdemokraterna sköter sina egna kort, gör hemläxan och vässar det egna jobbalternativet .
Det borde bland annat handla om:
Investeringar i järnvägar, vägar, bostadsbyggande, skolor och annan grundläggande samhällsstruktur.
Plusjobb, lönebidragsanställningar, gröna jobb och subventionerade anställningar för grupper som hamnat långt från arbetsmarknaden.
Yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning, Komvux och Kunskapslyft för att ge människor rätt utbildning för framtidens jobb.