När kritiken mot den svenska strategin för att bromsa coronapandemin växte sig starkare i våras sade Anders Tegnell att det nog var bäst att vänta några månader med att dra några skarpa slutsatser.
Kritikerna utgick ifrån att det redan gick att se vilka länder som lyckats och vilka som inte gjort det.
På den punkten tycks Tegnell i alla fall få rätt.
Under juli och augusti har det strömmat in nyheter om nya utbrott. I Spanien, som redan drabbats hårt men också haft en massiv nedstängning av landet.
Under våren satt jag själv i flera digitala möten med en företrädare för PEN International i Barcelona. Han hade tillbringat två månader instängd i familjens hus på den katalanska landsbygden och bara gått ut för att handla.
Det bromsade smittspridningen i Spanien, men bara så länge de hade sin lock-down.
Sedan ökade spridningen igen.
Samma sak med Belgien, Frankrike, flera länder i Latinamerika och Asien. En snabb lock down stoppade spridningen, men bara tillfälligt.
Till och med i Nya Zeeland har nya utbrott blossat upp. Landet uppfattades länge som helt fritt från covid-19. Landets ledare Jacinta Arden deklarerade redan i maj att de genom snabb isolering av ö-nationen lyckats blockera spridningen.
Hon hyllades unisont över hela världen. Men nu har ett nytt stort utbrott skett i Aukland, som isolerats från resten av landet. Och nu varnar Arden för en ny långvarig lock-down.
En intressant, högst ovetenskaplig notering kommer dock från Italien, som inte haft några stora nya utbrott.
Två bekanta vågade sig dit under sommaren. De berättade om städer som normalt är fulla av turister så här års, men som nu var helt tomma. Bara lokalbefolkningen var där.
De rapporterade också om ett hypereffektivt system för att minska risken för smitta. Tydliga köer i affärerna. Temperaturmätning nästan överallt. Gott om hand gel och plasthandskar för de som tyckte sig behöva det.
Långt ifrån den trängsel och de köer vi sett i Sverige under sommaren. Och långt ifrån vår vanliga klichéartade bild av skillnaden mellan Italien och Sverige.
Att smittan ökar i länder som haft en oerhörd lock-down betyder förstås inte att den svenska strategin varit framgångsrik. Vi har haft höga dödstal. Det är viktigt att ta reda på varför. Men även det är för tidigt.
Först till vintern och våren vet vi hur det gick. Då kan slutsatserna dras. Utvärderingarna göras. Och detta oberoende av om vi talar om Italien, Sydkorea, USA eller Sverige.