Nu ingår även Magdalena Andersson i autografsamlingen

Inger Nilsson, Överkalix, har en unik samling med autografer i sin medlemsbok.

Nu ingår även Magdalena Andersson i Överkalixbon Inger Nilssons unika autografsamling.

Nu ingår även Magdalena Andersson i Överkalixbon Inger Nilssons unika autografsamling.

Foto: Helena Öberg

Ledarbloggen2022-09-04 08:01

När statsminister Magdalena Andersson (S) besökte Noliamässan Piteå i början av augusti fick hon träffa en socialdemokratisk partimedlem med en unik autografsamling. 

Inger Nilsson, Överkalix, har samlat autografer från samtliga socialdemokratiska partimedlemmar sedan Olof Palme i sin medlemsbok. Efter mötet i Piteå ingår nu även Magdalena Andersson i denna fina samling.

Av allt att döma är Inger Nilsson inte heller ensam om att vilja ha Magdalena Anderssons autograf under denna valrörelse. Det är många som vill ta "selfiesar" och byta några ord med S-ledaren under hennes valturné genom landet.

I opinionsmätningarna får Magdalena Andersson dessutom höga förtroendesiffror, klart högre än utmanaren Ulf Kristersson (M). I en mätning från DN/Ipsos svarar hela 55 procent att de har förtroende för S-ledaren, jämfört med 32 procent för Kristersson.

Något borde detta betyda när svenska folket ska göra sitt val 11 september. Det skadar verkligen inte att Socialdemokraterna har en partiledare och statsministerkandidat som går hem i stugorna och upplevs som mer förtroendeingivande än oppositionsledaren.