Måns Wadensjö vikarierar som NSD:s ledarskribent

Författaren Måns Wadensjö tar hand om NSD:s ledarsida under fyra veckor framåt.

Måns Wadensjö är välbekant för de trogna NSD-läsarna. Han har frilansat som krönikör och ledarskribent i tidningen sedan 2014.

Måns Wadensjö är välbekant för de trogna NSD-läsarna. Han har frilansat som krönikör och ledarskribent i tidningen sedan 2014.

Foto: Sofia Runarsdotter

Ledarbloggen2023-07-10 10:15

Nu tar undertecknad semester i fyra veckor. Men Norrländska Socialdemokratens ledarsida tystnar inte.

Författaren Måns Wadensjö, 34, vikarierar och sköter opinionsbildningen på sidan 2 till och med måndag 7 augusti.

Wadensjö är välbekant för de trogna NSD-läsarna. Han har frilansat som krönikör och ledarskribent i tidningen sedan 2014.

Som författare debuterade Wadensjö som 21-åring med boken Förlossningen. Romanen tar sitt avstamp i Wadensjös egna arbetslivserfarenhet efter att ha jobbat på förlossningsavdelningen på Danderyds sjukhus. Boken belönades med Katapultpriset 2010 och Carl-Johan Vallgrens litteraturpris till yngre författare 2011.

I september 2011 utkom Wadensjös andra roman, ABC-staden, som handlar om Stockholmsförorten Vällingbys framväxt. Samma år tilldelades han ett stipendium ur Gerard Bonniers donationsfond. 

I april 2016 publicerades Wadensjös tredje roman, Människor i Solna, som är en uppväxtskildring och utspelar sig under några år på 19990-talet. Året efter, 2017, belönades han med Samfundet de Nios Julpris.

Wadensjös fjärde och senaste roman, Monopolet, utkom i början av 2019. Återigen är det en arbetsplats som är i fokus, Systembolaget.

För närvarande arbetar han för fullt med en ny roman. Men i väntan på den kan du och andra NSD-läsare läsa och följa Måns Wadensjö på sidan 2 i tidningen under hela sommaren.