17-19 november samlas Liberalerna till landsmöte i Linköping.
Förhoppningsvis blir det en samling för eftertanke, självkritik och självrannsakan när det gäller partiledningens nära samarbete med Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.
Till exempel bör Liberalerna notera att det blev ett ramaskri i den liberala gruppen Renew i Europaparlamentet när det stod klart att Johan Pehrson gjort upp med Jimmie Åkesson efter det svenska riksdagsvalet 2022. De liberala systerpartierna runtom i EU reagerade med både ilska och förvåning.
På ett gruppmöte fick den svenska ledamoten Karin Karlsbro (L) ta emot stark kritik för överenskommelsen med Sverigedemokraterna.
"Hon pressades hårt. I Europa rycker man inte på axlarna åt högerpopulistiska partiers framfart. Där har föräldrar stridit mot nazisterna", sa centerpartisten Abir Al-Sahlani, som ingår i samma partigrupp, till Dagens Nyheter.
Folk blev inte klokare när Johan Pehrson försökte förklara och ursäkta sitt partis agerande i ett brev till Renew.
"Sverigedemokraterna, med sin nationalistiska och populistiska agenda, är vår huvudsakliga motståndare", skrev han bland annat.
Men hallå ... Om Liberalerna ser Sverigedemokraterna som sin huvudmotståndare så är det väl i så fall bättre att söka samarbete med Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.
Dessa partier skulle kunna bilda en annan riksdagsmajoritet redan idag om Liberalerna bara vill.
Men det har inte varit och är inte aktuellt för Pehrson. Han väljer hellre att förhandla med Jimmie Åkesson än Magdalena Andersson.
Därför är det inte undra på att det finns många liberaler runtom i Europa som undrar vad i helsike som deras svenska partikollegor håller på med. Det är inte lätt att förstå ens för en erfaren politisk bedömare i Sverige.
Nu ser vi också hur Liberalernas ställningstagande leder till ökat svängrum för politiska figurer som Rickard Jomshof och Björn Söder, som fått tunga positioner i riksdagen efter valet.
Johan Pehrson muttrar pliktskyldigt när Jomshof manar till fler koranbränningar och Söder kopplar ihop Pridefirandet med pedofili. Men Pehrson vägrar att tala om sitt eget ansvar för att Jomshof och Söder har fått tunga roller som ordförande i justitieutskottet respektive som ledare för den svenska delegationen i den internationella samarbetsorganisationen OSSE.
Pehrson och Liberalerna kan emellertid inte smita undan sitt ansvar för att Jomshof och Söder sitter där de sitter. Det är ett direkt resultat av det så kallade Tidösamarbetet mellan L, M, KD och SD.
Utan Tidöavtalet hade Jomshof, Söder och andra sverigedemokrater haft ett mer begränsat inflytande i svensk politik.
Därför kommer Johan Pehrson och Liberalerna att få leva med de kritiska frågorna om samarbetet med Sverigedemokraterna.
Det är en gåta att ett parti som betecknar sig som liberalt hellre väljer att göra upp med ett högernationalistiskt parti som SD än att försöka bedriva en mer mittenorienterad politik med socialdemokrater, centerpartister och miljöpartister.
Att döma av opinionsmätningarna är Liberalernas högersväng inte heller framgångsrik. Tvärtom. Partiet går kräftgång i opinionsmätningarna.
Enligt Omnipoll (som är en sammanvägning av samtliga opinionsinstitut i Sverige) är Liberalernas väljarstöd nu nere på tre procent, lägst av samtliga riksdagspartier och klart under fyraprocentsspärren.
Det är en utveckling som borde oroa kvarvarande liberala partimedlemmar runtom i landet. Valet 2026 kan bli slutet för Liberalerna som riksdagsparti.