Det kommer allt fler larmrapporter om att barn och unga använder så kallade aktiva hudvårdsprodukter som är till för vuxna.
De använder produkter med snigelslem, retinol och andra ämnen som inte är bra för en hud som inte är fullt utvecklad.
Eller som det heter på facktermer: Det kan skada deras hudbarriär.
Nu har flera försäljare tagit konsekvenserna av larmrapporterna. Apoteket Hjärtat införde en 15-årsgräns och detsamma gör det svenska hudvårdsmärket Mantle och sedan följde flera apotekskedjor efter.
Det vore förstås bra om fler valde samma väg. Det är i grunden alldeles obegripligt att samhället låter unga flickor (för det är mest flickor) skada huden, och bygga upp ett beroende av produkter som de inte behöver.
Men problemet är inte försäljningsledet. Där går det att instifta formella åldersgränser, men så länge det finns en efterfrågan kommer det också att finnas kanaler för att nå ut till de barn och unga som vill köpa.
Istället handlar detta om sociala medier, och inte minst den roll influencers spelar. Hela influencerekonomin bygger på att företag vill annonsera hos de som är stora på Insta eller TikTok. På influerarspråk kallas det "samarbeten" men i praktiken handlar det inte om något annat än att företagen köper utrymme i deras flöden, och får en kändis att fungera som kanal för deras föräljningsbudskap.
Så länge influerare med en i huvudsak ung publik går med på att agera försäljare av hudvårdsprodukter för vuxna kommer problemet alltså att bestå.
För de som agerar som influencers är också förebilder. Många vill leva Biancas liv, med lyxmiddagar, fester och semesterresor till varma stränder. Många vill ha en del av hennes värld, och utseende.
Den rollen kanske är det allra största problemet med dagens influerare. Även de traditionella medierna målar upp livsstilar som bara är uppnåeliga för några få. Svenska Dagbladets hemma hos-reportage som beskriver rika stockholmares helgvanor är ett exempel. Men inga andra har ett sådant genomslag i dag som just influerarna. Och inga andra gör sådana anspråk på att det är vardag de visar, fast det egentligen är något helt annat. Effekten blir att skönhetsföretagen säljer slut på en produkt så snart den har trendat på TikTok.
Där ligger grundproblemet. Där borde diskussionen ta sin början, även om åldersgränser också kan behövas.