Mellon är avgjord.
I skogen ser man inga skidlöpare med gevär på ryggen.
Jacob Hård får vila rösten och istället kommer bollproffsen fram ur skuggan.
Vintern är på väg att avvecklas. På skärmen visas kartor hur långt våren har avancerat. Doktor Mikael i TV 4 varnar för fästingar och ger råd om medicin mot pollenallergier.
Så kommer bakslaget: arktisk kyla och snö, men vi vet alla att det bara är vinterns dödsryckningar. Snart svämmar det över av tussilagobilder på nätet.
Man förfinar metoderna för att mäta opinionen. I Israel var det helkört för högerns kandidat Benjamin Netanyahu och man hade börjat möblera tjänsterummet åt den socialdemokratiske ledaren Yitzhak Herzog. Men väljarna ville annorlunda. Högern vann klart.
Det lär betyda att det inte händer något positivt i Palestinafrågan under de kommande åren. Netanyahu meddelar nu att han motsätter sig en palestinsk stat (den Sverige har erkänt) och tyvärr kan man befara att det blir mer av våld i Palestina och Israel.
Valresultatet är också en påminnelse om att opinionsinstituten inte är fullkomliga. En given segrare blir en bruten förlorare medan den nederlagstippade kan njuta av segerns sötma.
Den borgerliga oppositionen kunde inte ena sig om en ny försvarspolitik. Däremot är man ense om att regeringens bud ligger för lågt. Moderaterna vill satsa 10 miljarder mer, Folkpartiet 17 miljarder mer under perioden 2016-2020. Kristdemokraterna och Centern vill också satsa mer än de 6,2 extra miljarder som regeringen föreslagit.
Det är ett stort spann mellan Moderaterna, som brukar vara mest generösa då det gäller anslagen till militären, och Folkpartiet. En förklaring lär vara FP:s historiskt sett usla opinionssiffror. Partiet söker en profilfråga och nu när det blev fiasko med skolan kan major Björklund satsa på att vara mest försvarsvänlig.
Frågan vad för slags försvarspolitik en borgerlig regering skulle föra är höljd i rena Lützendimman.
Att Moderaterna snabbt visade sina kort kan vara ett tecken på att partiet är angeläget om att profilera sig starkare. Om man gör gemensamma utspel finns risken för att det främst gynnar de små partierna i alliansen. Kinberg Batra får ju dela scenen med tre andra.
Förmodligen kommer vi att få se fler egna utspel från M under den kommande perioden. Moderaterna ska vinna tillbaka förlorade väljare. Det kan framför allt drabba Centern vars ledare ju snabbt lade beslag på den vakanta oppositionsledarrollen.
Men de borgerliga är ense om att kräva en utredning om svenskt medlemskap i Nato. Enbart ett besked om en sådan utredning skulle förändra det säkerhetspolitiska läget. Därför är det bra att regeringspartierna håller emot.
För Miljöpartiet har det varit en lång resa, från en antimilitaristisk hållning till medverkan i en regering som köper två nya ubåtar. Nu är denna utveckling inte unik i politiken. Per Albin Hansson var i sin ungdom antimilitarist och kungen var mycket skeptisk när skåningen lanserades som krigsminister (sedermera försvarsminister) i Brantings regering.
Per Albin blev sedan landsfader och försäkrade att landets beredskap var god. Så det är inte bara Miljöpartiet som omvärderat detta med det militära försvaret.
En direktör i makteliten tjänar 64 städarlöner, 57 undersköterskelöner eller 50 industriarbetarlöner. Det visar en rapport från LO. Från 1980 till i dag har de ekonomiska makthavarna gjort ett jätteryck.
För trettiofem år sedan tjänade en direktör i ett börsbolag tio gånger mer än en industriarbetare. Nu är det alltså femtio gånger. Och interiörerna från SCA visade att skillnaden inte bara handlar om lönen.
Kampen för jämlikhet måste föras med större intensitet.
Kan man fira påsk utan snö? Har Beckfilmerna en framtid om Mikael Persbrandt försvinner? Tror ni att Jan Björklund muckat före hösten? Är Zlatan körd då det gäller Hederslegionen?
Många tunga frågor att fundera över.
Ha en fin helg!