Se upp!
Är det rea på Systemet i Kiruna, ta två flaskor och betala för en?
Kommer George Clooney till Pajala för att reka inför en kommande storfilm? Ska ett nytt avsnitt av Let's dance spelas in i Luleå? Ja, men vet aldrig vad som händer…
I en norrländsk stad var det strid om att riva en gammal byggnad. Den 1 april kunde en av tidningarna visa en bild av en grävskopa som stod mitt i en brädhög och i rubriken berättade man att byggnaden rivits under natten. Grävskopsförarens hustru kunde identifiera maskinen på bilden och väckte sin make ”men vad f-n har du gjort i natt?”
"Det var ett aprilskämt", sa personalen på ett äldreboende.
"Nej, huset är rivet. Tidningen hade ju en bild av det!"
Det blev en resa in till staden för att övertyga alla om att huset verkligen stod kvar.
Det var kul.
I dag driver man hotell i byggnaden, om den nu inte revs i natt…
Förra fredagen avgick Lars Lindgren som ordförande i Transport. Det var Aftonbladet som avslöjade hur han låtit förbundet betala dyra spritnotor, bjudit med en vän på resor i Europa som Transport bekostat och kört privat med förbundets bil.
Men efter några dagar ändrade sig Lindgren och meddelade att han kandiderar vid kongressen i juni. Månaden före firar Lindgren sin sextioårsdag och har då nått pensionsgränsen.
Inte bara i ett avseende vittnar det hela om gediget dåligt omdöme. För medlemmarnas skull är det bara att hoppas att kapitlet Lindgren snabbt avslutas. Precis som fallet var med Kommunalskandalen skvätter gyttjan även på Socialdemokraterna.
Nu börjar president Trump att montera ned Obamas miljöpolitik. Det innebär att USA i realiteten överger de utsläppsmål som finns i Parisavtalet. De som förnekar att människan är orsaken till växthuseffekten har fått en ny apostel.
Den förre vicepresidenten Al Gore fördömer presidentdekretet. Greenpeace kallar Trumps energipolitik för kortsynt och anser att man gett företräde till fossilbränsleindustrin.
Beslutet var inte alls oväntat utan ligger i linje med vad Trump sade i valrörelsen. Men alla insåg kanske inte att en röst på Trump var en röst för ökade utsläpp och för en energimarknad där vinsten är det väsentliga.
I Ryssland slogs protesterna mot korruptionen ned med stor kraft. I stad efter stad höjde Putins polis batongerna mot demonstranterna. En del greps och dömdes till fängelse. Att människor från från Vladivostok till Sankt Petersburg samlas på gator och torg visar att en ny opposition är på väg att formas, människor som är trötta på Putins auktoritära styre och maktelitens korruption.
Sannolikt har även västvärldens bojkott efter Krimockupationen haft effekt. Rysslands ekonomi sviktar och då lever alltid makthavarna farligt.
Så har brexit inletts. Premiärminister Theresa May har överlämnat ansökan om utträde till Europeiska rådets ordförande, Donald Tusk från Kassubien. Paragraf 50 syftar på utträdelseparagrafen i Lissabonfördraget: ”Varje medlemsstat får i enlighet med sina konstitutionella bestämmelser besluta att utträda ur unionen", står det skrivet.
Få trodde att paragrafen skulle komma till användning. Och att just Storbritannien skulle dra sig ur gemenskapen ansågs orealistiskt, en uppfattning som fick stöd av diverse opinionsundersökningar.
En mindre fråga i sammanhanget är om man ska skriva Brexit eller brexit. Institutet för språk och folkminnen har detta att säga: ”Den ekonomiska krisen i Europa 2012 gav upphov till ord som eurobävning och grexit (’Greklands eventuella utträde ur EMU’). Med diskussionen om britternas önskan om utträde ur EU föddes så det analoga brexit. Även om orden är bildade i engelskan som en sammandragning av Greece respektive Britain och exit (’utträde, utgång’), är uttrycken i sig inga namn utan snarast benämningar på fenomen. De bör därför skrivas med liten bokstav, grexit och brexit.”
Okej då. Det blir nog svårare att utreda frågan vad som händer om skottarna vill lämna Storbritannien och förbli en del av EU.
Ljuvlig helg!