Nu faller snön över Sverige och vi går in i en tid som för mig, liksom för många andra, präglas av vintersport.
Barnen drar fram pulkorna, skidspåren prepareras och från TV-soffan följer vi våra stjärnor inom skidskyttet, längdskidåkningen och de alpina grenarna som engagerar och inspirerar.
Jag är glad att regeringen ställt sig positiva till vinter-OS och Paralympics i Sverige 2030 och att granska förutsättningarna för de statliga garantier som krävs.
Detta med kravet att inga nya anläggningar byggs och att spelen kan arrangeras hållbart, både ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Det ska inte bara vara diktaturer eller moraliskt tveksamma regimer som arrangerar stora idrottstävlingar.
Från Miljöpartiets sida förutsätter vi att regeringen för dialog med oss i oppositionen inför ett eventuellt ställningstagande i riksdagen. Flera regeringar kommer att vara inblandade och för att ett OS och Paralympics ska bli en positiv sak för Sverige, för idrotten, gemenskapen och folkhälsan måste besluten tas med ett stort mått av långsiktighet.
Idrottsklyftorna är alldeles för stora i Sverige idag. Regeringen har gjort en satsning på idrott i utanförskapsområden, men den måste byggas ut och utvidgas för att fler ska hitta till idrott och rörelseglädje.
Här kan ett OS och Paralympics i Sverige bli en viktig pusselbit.
I helgen håller Miljöpartiet kongress i Örebro. Som tidigare partisekreterare och mångårig medlem är kongresserna en riktig höjdpunkt. Dels att få diskutera och besluta om nya politiska förslag, men också alla personliga möten med partivänner.
Efter att ha arbetat i både kommunledning och regering vet jag också av erfarenhet att det vi beslutar om på våra kongresser har stor möjlighet att bli verklighet – från satsningar på kultur i hela landet och läsning i skolan till miljö- och klimatinvesteringar för en trygg, grön omställning.
På kongressen ska vi även välja nytt manligt språkrör efter Per Bolund. Den interna debatten och medierapporteringen har alltid en tendens att spetsas till när det närmar sig personval. Självklart finns skillnader mellan kandidaterna, på samma sätt som det finns skillnader mellan medlemmar i ett parti. Men skillnaderna har kraftigt överdrivits.
I Miljöpartiet beslutar partistyrelsen om strategisk inriktning för partiet och ingen av kandidaterna till nytt språkrör avviker från antagen strategi. Alla kan inte få sin favoritkandidat, men när valet väl är genomfört kommer vi att samla oss kring de språkrör som väljs och fokusera på vår uppgift i svensk politik – att driva på för grön förändring.
Vi är Sveriges viktigaste parti och har en avgörande roll för miljön, klimatet och en rättvis välfärd i hela landet.