Under lördagens digitala möte valde STS både ny ordförande och vice ordförande. Sara Kukka-Salam, 31, oppositionsråd i Solna, är ny ordförande efter tidigare STS-basen Ulf Bjereld. Som ny vice ordförande valdes Jesper Eneroth, 25, gruppledare för Socialdemokraterna på Svenska Kyrkans kyrkomöte.
I den nya styrelsen ingår även Yvonne Stålnacke, Thomas Hammarberg, Anna Ardin, Joe Frans, Aurora Pirraku Eriksson, Rafael Waters, Carin Larsson, Klas Corbelius, Adrian Kaba, Ingalill Dahlgren Nyberg, Erik Vikström, Michael Wallbom samt Linda Johansson.
STS (som hette Broderskap fram till 2011) är en av de socialdemokratiska sidoorganisationerna och beskriver sig själv som "en rörelse för socialdemokrater av olika religiös tro". Nyvalda Kukka-Salam och Eneroth är till exempel muslim respektive kristen.
Det beskrivs i den kristna tidningen Dagen som att STS nu tar "ännu ett steg från sitt kristna ursprung".
På mikrobloggen Twitter ger dock STS svar på tal till Dagen och andra kritiker.
"Tro och solidaritet ska vara den självklara plattformen för alla progressiva troende som vill arbeta för ett rättvist, jämställt och hållbart Sverige. Att konservativa försöker tillskriva oss diverse agendor är bara ett kvitto på att vi gör rätt, och att de har slut på argument", skriver STS.
Vidare framhåller organisationen värdet av att progressiva kristna och muslimer kan mötas och andas i samma rum.
"Detta faktum att andra troende kan träffas och ha det trevligt retar gallfeber på de konservativa. Det är inget att förhålla sig till. De får skriva sina drapor om sedernas förfall medan vi andra förnyar tron och politiken", understryker STS.
Kloka ord. I grunden har ju de allra flesta människor ungefär samma förhoppningar om att få ett bra jobb, en schysst bostad, ett gott liv och en fredlig existens, oavsett om vi betecknar oss som kristna, muslimer, agnostiker, ateister eller något annat.
Det finns inga skäl att acceptera fanatikernas förenklade världsbild om ett civilisationernas eller religionernas krig. Om detta skrev för övrigt religionshistorikern Eli Göndör en mycket klok och läsvärd artikel i Svenska Dagbladet 19 november 2015, dagarna efter det fruktansvärda terrordådet i Paris.
”Ställ inte upp på terroristernas konfliktlinje”, manade Göndör. "I stället bör en helt annan konfliktlinje upprättas. Den bör dras mellan de som är för det fria öppna sekulära demokratiska samhället och de som är emot. Detta oberoende av etnisk eller religiös tillhörighet."
Kort sagt: Alla – som står upp för ett öppet och demokratiskt samhälle – har goda skäl att förena sig mot alla former av extremism. STS visar vägen när organisationen försöker samla goda och anständiga krafter, oavsett deras tro och bakgrund.