Niklas Nordströms nya jobb

Ambitionen är att ge råd till organisationer och företag.

Blogg2020-09-01 10:37

I början av oktober 2019 skakade det till i Luleåpolitiken. Niklas Nordström avgick från posten som kommunstyrelsens ordförande och det blev rejäl turbulens i lokalpolitiken under några månader.

I slutet av året stod dock en ny ledarduo klar att axla ansvaret efter Nordström. Lenita Ericson och Fredrik Hansson valdes till ny ordförande respektive vice ordförande i kommunstyrelsen.

Efter en tids sjukskrivning har Niklas Nordström själv också återvänt till arbetslivet. I början av april kom beskedet att han och Emma Aludden, tidigare strategisk rådgivare vid Luleå kommun, startat byrån Aim Public Affairs

Ambitionen är att hjälpa beslutsfattare i organisationer och näringsliv att ”opinionsbilda och förändra förutsättningarna för verksamheter att möta framtiden på bästa möjliga sätt”, enligt ett pressmeddelande. 

Bland annat har byrån dragit igång samtalsserien Aim Talks. I senaste avsnittet samtalar Nordström med Johan Wiktorin, säkerhetspolitisk expert med en bakgrund inom bland annat den militära underrättelsetjänsten Must. 

Det handlar om läget i Vitryssland samt presidentvalet i USA – två högaktuella frågor i världspolitiken som kan få stora konsekvenser även för Sverige.