Linus Sköld testar nytt grepp

S-riksdagsledamoten Linus Sköld, Älvsbyn, har en lång bakgrund inom skolväsendet.

Linus Sköld och Roza Güclü Hedin har startat en podd om skolpolitik.

Linus Sköld och Roza Güclü Hedin har startat en podd om skolpolitik.

Foto:

Blogg2020-08-19 08:53

Före klivet in i riksdagen var Sköld rektor på Älvåkraskolan och engagerad för att utveckla skolan i hemkommunen.

Det är erfarenheter som han nu bär med sig in i riksdagshuset på Helgeandsholmen i Stockholm. Han är ordinarie ledamot i utbildningsutskottet och en aktiv pådrivare för sitt partis idéer om en jämlik kunskapsskola.

Tillsammans med riksdagskollegan Roza Güclü Hedin försöker han nu också bredda och förnya den skolpolitiska debatten med hjälp av en podd –  Skola och politik. Där samtalar de om aktuella skolfrågor med gäster från Skolverket, lärarfacken och andra.

"Det började med att vi hade en vår präglad av corona, då vi blev hemförvisade och inte kunde möta människor på samma sätt som innan. Då insåg vi att podden var ett sätt att nå ut", säger Sköld i en intervju med Aktuellt i Politiken.

Förhoppningen är att nå alla som är intresserade av utbildningspolitik – och det borde vara många. Som jag konstaterade på ledarplats i NSD 19 juni måste det gamla arbetarpartiet S också vara ett utbildningsparti.

Investeringar i utbildning – hela vägen från förskolor till vuxenutbildning och universitet – är en av nycklarna för att Sverige ska stå starkt och konkurrenskraftigt även i framtiden.