Efter en svettig och lätt kaotisk färd genom huvudstaden så lyckas jag få en kort stund med de fyra socialdemokratiska ledamöterna från Norrbotten precis innan de ska gå in till riksdagens högtidliga öppnande i veckan.
De är alla tydligt peppade att ta sig an uppgiften norrbottningarna gett dem. När jag frågar vad de ska fokusera på svarar Fredrik Lundh Sammeli snabbast.
– Sjukvårdskrisen.
Som vice ordförande i Socialutskottet har han större koll än de flesta av oss på krisens omfattning.
– Regeringen lämnar regionerna i sticket, fortsätter han.
Visst är sjukvård ett regionalt ansvar, men efter en sommar med svårt att få vikarier och stängda obs-platser vet norrbottningarna mer än väl att det inte räcker med fina ord om lokalt självstyre. Vi måste hjälpas åt.
Innan jag frågar vidare nämner Fredrik också att knäcka gängen och stoppa nyrekryteringen av barn till kriminella nätverk.
– Det kommer jag lägga min tid på. Sjukvårdskrisen och gängen, säger han.
Två ganska olika frågor hinner jag tänka innan jag slås av att de hänger ihop. Det handlar om hur vi håller samma och bygger ett samhälle.
Självklart ska brottslingar haffas och straffas, men det går inte att knäcka gängen utan att stoppa nyrekryteringen och för det krävs fler verktyg än haff och straff.
Det krävs ett samhälle som håller ihop och som ger hopp och trygghet. Precis som i sjukvården.
– Och snart är det val igen, säger Zara Leghissa längtansfullt. Det är dags att börja förbereda oss.
Ja, så är det. Halva mandatperioden har gått. Socialdemokraternas alla arbetsgrupper har presenterat sina förslag. Ett tydligt politiskt alternativ håller på att formeras. Samtidigt knakar det i Tidösamarbetet.
Även om det ser bra ut i opinionen idag så kan mycket hända de närmaste två åren. Och det dagliga arbetet rullar på.
– Vi måste ständigt påminna om Norrbottens behov, förutsättningar och utmaningar, säger Linus Sköld och de andra nickar till medhåll.
Det finns ju inte en enda minister i norra Sverige så nog måste det påminnas allt. Om det är något jag lärt mig under mina månader i Norrbotten så är det att det här länet har unika förutsättningar.
Att vara de som ständigt tjatar om Malmbanan, kommunala utjämningssystemet, investeringar i expantionsorter, jakten- och fisket och hållbara transporter i glesbygd, det handlar också om att bygga ett samhälle med hopp och trygghet. Precis som det Fredrik sa om sjukvårdskris och gängrekrytering. Allt hänger ihop.
Men att vara i opposition innebär inte bara att utveckla politik, förbereda valrörelse och rusta sig för att ta över makten. Riksdagens uppgift är också att se till att regeringen gör vad de ska. Ytterst ansvarig för det är Konstitutionsutskottets ordförande Ida Karkiainen.
– Det ser jag fram emot. Att granska regeringen och deras arbete, säger hon.
Viktigt. En regering har stora befogenheter, men de får inte överskrida dem, inte kringgå grundlagarna eller begå ministerstyre.
Innan de fyra ledamöterna måste skynda vidare för att vara på plats när kungen kommer så hinner jag fråga Ida om hennes dräkt.
– Det är Norrbottensdräkten i Tornedalens färger, säger hon stolt. Vi kallar den Tornedalsdräkten.
Och ja, även det hänger ihop. Tornedalen är Sverige. En viktig del av Sverige och under riksdagens högtidliga öppnande manifesteras det i Idas vackra Tornedalsdräkt.