"Moderaterna är villiga att diskutera sakpolitik med alla partier i Sveriges riksdag", lyder en av moderatledaren Ulf Kristerssons vanligaste talepunkter.
Under de närmaste månaderna kommer han att få många chanser att visa om han menar allvar med uttalandet.
Just nu förbereder S-regeringen en rad sakpolitiska förslag som inom kort kommer att läggas på riksdagens bord. Några exempel:
1. I sitt installationstal på S-kongressen markerade Magdalena Andersson att hon vill ha tydligare krav på dem som får försörjningsstöd. Är man frisk och arbetsför ska man även delta i aktiviteter, som att lära sig svenska eller arbeta ett visst antal timmar per vecka.
2. Som ny statsminister markerade Andersson att hon vill ge polisen fler verktyg. Bland annat vill hon göra det lättare för polisen att komma åt information som en misstänkt person lagrat på en extern molntjänst samt slopa förbudet för polisen att beslagta meddelanden som skickas mellan misstänkta och närstående. Vidare vill hon att polisen ska få rätt att öppna misstänktas mobiltelefoner genom att använda deras fingeravtryck eller genom ansiktsigenkänning, vilket inte är tillåtet i dag.
3. I början av 2021 föreslog en statlig utredning skärpta regler för arbetskraftsinvandring. Dagens liberala system har kommit att utnyttjas av oseriösa företag. Därför vill S att arbetskraftsinvandring bara ska vara tillåten för bristyrken i Sverige.
4. Regeringens utredare Björn Åstrand föreslår förändringar vad gäller både friskolornas urvalskriterier och skolpengen för att skapa större likvärdighet i skolan – förslag som även backas upp av lärarfacken och nu bereds i regeringskansliet.
5. I samband med Magdalena Anderssons tillträde gjorde S och V upp om att lägga fram ett gemensamt förslag om en förbättring för de sämst ställda pensionärerna. Det kommer att behandlas i riksdagen under våren 2022.
Nu blir det upp till bevis för Moderaterna och övriga riksdagspartier. Kommer de att backa upp konkret sakpolitik för att komma till rätta med orättvisorna i skolan, låga pensioner, segregationen, kriminaliteten och andra samhällsproblem?
Eller kommer Kristersson & Co att vara mer intresserade av det politiska spelet och ta varje chans att ställa till problem socialdemokratiska minoritetsregeringen?
Som ny M-ledare efterlyste Ulf Kristersson "fler vuxna i rummet". Det närmaste halvåret blir ett rejält test av hans ord.
Slentrianmässigt kan han och oppositionen avvisa allt som kommer från regeringshåll. Men det framstår inte som en särskilt konstruktiv, seriös och "vuxen" oppositionspolitik.