I riksdagens budgetdebatt fick vi en bild av hur det kommer att låta från högerhåll fram till valet i september nästa år. Allt kommer att handla om gängkriminaliteten.
"Budgetens stora satsning är familjeveckan. Är det svaret till alla de mammor som sett sin barn skjutas ihjäl?", dundrade Elisabeth Svantesson (M).
Nej, det är så klart inte svaret till oroliga mammor i utsatta förortsområden. Men familjeveckan är inte budgetens enda eller största satsning.
Familjeveckan (i praktiken tre familjedagar per förälder och år) är en reform som kostar 3,5 miljarder kr för statskassan 2022. För samma år föreslår regeringen satsningar på hela 62 miljarder kr till rättsväsendet, därav 33 miljarder kr till polismyndigheten.
Satsningarna i rättspolitiken är alltså många gånger större än de nya familjedagarna.
Till detta ska läggas att regeringen vill fortsätta utbyggnaden av polisväsendet.
Målet är alltjämt att polisen ska ha 10 000 fler anställda 2024, vilket är ett av skälen till att den S-ledda regeringen investerat i nya polisutbildningar i både Malmö och Göteborg.
Man ska dock komma ihåg att det tar tid att utbilda nya poliser. Men nu börjar resultaten synas tydligt i polisens numerär.
Vid årsskiftet hade polismyndigheten vuxit med 5 463 nya anställda jämfört med 2016. Sverige har alltså nått halvvägs till regeringens mål.
Varje halvår slussas dessutom ut ett antal hundra nya aspiranter till polisstationerna runtom i landet.
Kampen mot den grova brottsligheten handlar emellertid inte bara om antalet poliser.
Viktigt är också att polisen har en stark lagstiftning i ryggen. Och då bör Svantesson och andra kritiker notera att regeringen faktiskt genomfört mer än 60 straffskärpningar sedan maktskiftet 2014.
Det handlar om alltifrån slopad straffreduktion för unga vuxna till skärpta straff för vapen- och sprängmedelsbrott.
Många av dessa lagar hade gärna fått vara på plats tidigare. Men varför medverkade Svantesson och hennes parti i så fall inte till att skärpa straffen under sina åtta år vid regeringsmakten? Varför tog Moderaterna själva inte initiativ till nya polishögskolor?
Klart är i alla fall att Svantessons hårda attack mot familjeveckan vilar på lösan grund. Rättspolitiken är inte bortprioriterad i statsbudgeten eller regeringspolitiken.
Familjeveckan är trots allt en liten reform jämfört med de stora pengar som pumpas in i rättsväsendet under kommande år. Men det är en insats som har betydelse för många stressade småbarnsföräldrar – i synnerhet för de som har vanliga arbetaryrken.