Det sker viktiga saker i skuggan av coronakrisen. I tisdags kom beskedet att 610 nya polisaspiranter kliver ut i verkligheten runtom i Sverige.
De flesta hamnar i befolkningstäta och mer brottsbelastade regioner – till exempel placeras 32 nya poliser i Malmö. Men även i Norrbotten sker ett tillskott i form av nio polisaspiranter.
Det är ett exempel på hur Januaripartiernas reformpolitik börjar ge resultat.
Rättsväsendet stärks steg för steg. Det ska ju bli hela 10 000 fler polisanställda till 2024, enligt Januariavtalet.
Även Kriminalvården, Rättsmedicinalverket, Statens institutionsstyrelse, Sveriges domstolar, Säkerhetspolisen, Datainspektionen och Tullverket har fått större resurser.
Ett annat exempel är satsningarna på vård, skolor och omsorg.
Extra pengar tillförs för att hantera coronaeländet. Men i vårbudgeten är samarbetspartierna även överens om en permanent höjning av statsbidragen till kommuner och regioner med sammanlagt 12,5 miljarder kr.
Det mesta av den ekonomisk-politiska kraften fokuseras så klart nu på att hantera de akuta problemen.
Onsdagens besked från finansminister Magdalena Andersson (S) och samarbetspartierna visar emellertid att det också finns en mer långsiktig reformagenda. Investeringarna i ett starkare samhälle fortsätter.
Som Magdalena Andersson uttrycker saken handlar det om att skapa ett samhälle "där man kan vara trygg i livets alla skeden och veta att samhället finns där när man behöver det".
Det måste finnas en stark trygghetssektor, som rymmer alltifrån polis och försvar till äldreomsorg och sjukvård, liksom skyddsnät som gör att människor inte faller igenom. Hela samhället – alla – mår bättre om vi slipper social utslagning och växande utanförskap.
När gamla jobb försvinner och det sker omstruktureringar i företagsvärlden är det bra att det finns A-kassa, arbetsmarknadsutbildning och andra insatser som gör att människor kan ställa om och komma igen.
Dessutom är det ju till nytta för näringslivet att det finns god infrastruktur, bra utbildningssystem och väl fungerande samhällsservice i hela landet.
På 1980-talet angrep dåtidens ungmoderater "den ofantliga sektorn" som påstods lägga sig som en tung blöt filt över människors kreativitet och näringslivets utvecklingsmöjligheter. Idag inser de flesta att en stark offentlig sektor har sitt värde.
Tage Erlanders gamla idéer om det starka samhället har fått en renässans i 2020-talets Sverige. Gott så.