Under tisdagen är det dags för riksmötets högtidliga öppnande på Helgeandsholmen i Stockholm.
Mycket kommer att vara som vanligt. På talmannens begäran kommer kungen att förklara mötet för öppnat och statsminister Stefan Löfven kommer att avge sin regeringsförklaring.
En del kommer dock att vara annorlunda. Även riksmötets öppnande, liksom det kommande riksdagsarbetet, påverkas av den pågående pandemin.
Alla riksdagens 349 ledamöter är i tjänst även om de befinner sig på hemmaplan. Men partierna är överens om att endast 55 ledamöter ska vara på plats vid höstens omröstningar.
Under tisdagens öppningsceremonier kommer emellertid 190 ledamöter att närvara – i coronasäkra former och ordentligt utglesade i plenisalen.
Det väntar ett rafflande riksdagsår för de folkvalda. Redan 21 september kommer finansminister Magdalena Andersson att lägga budgetpropositionen på riksdagens bord.
Hon har aviserat ett paket med 100 miljarder kr för att mildra coronakrisen och få fart på ekonomin. Därav går ungefär 20 miljarder kr extra till den historiskt stora satsningen på skolor, vård och omsorg, som Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C) presenterade under måndagen.
En annan central fråga blir hanteringen av förslagen från migrationspolitiska kommittén.
De skapar spänningar mellan regeringspartierna S, som vill slå vakt om en mer restriktiv linje, och MP, som vill gå tillbaka till en generösare politik.
Det är emellertid svårt att se vad MP har att vinna på att göra migrationspolitiken till en kabinettsfråga och driva fram en regeringskris, eftersom det finns en klar och tydlig riksdagsmajoritet för Stefan Löfvens stramare linje.
En verklig knäckfråga under hösten blir den så kallade LAS-utredningen.
I Januariavtalet har den S-ledda regeringen förbundit sig att lägga fram ett förslag om uppluckringar i LAS (lagen om anställningsskydd), om inte parterna själva kommer fram till en överenskommelse om hur lagen ska reformeras.
Nu förhandlas det för fullt mellan LO, PTK och Svenskt Näringsliv. Senast 30 september ska en uppgörelse vara klar, enligt den tidsram som gäller nu.
Det återstår att se om fack och arbetsgivare lyckas. I annat fall kommer Stefan Löfven att tvingas lägga fram ett förslag som kommer att skapa en hel del turbulens i de egna leden och bland många fackligt engagerade.
Till detta ska läggas alla andra frågor som pockar på politisk uppmärksamhet – gängkriminaliteten, segregationen, klimatkrisen och andra mer eller mindre allvarliga samhällsproblem.
De folkvalda kommer inte att sakna arbetsuppgifter under riksdagsåret 2020/2021.