Min farfars bror sålde år 1936 en halt häst till en trävaruhandlare i Vittangi.
"Jo, visst drar hästen lite med benet, men det är bara växtvärk", sa morfars bror.
Nu hoppas jag att denna försyndelse förs in i mitt CV så att kommande valberedningar är informerade.
Björnungarna i Funäsdalen avlivades. Det var säkert det mest humana sedan mamman försvunnit bort efter kalabaliken i skidbacken. Med tanke på att det varje år skjuts etthundra tusen älgar i Sverige är det lite svårt att begripa uppmärksamheten kring björnungarna. Visst är det hela tråkigt men det är väl lika tråkigt när älgkalvar skjuts?
Men den lilla nallebjörnen har en speciell plats i hjärtat. Ett kramdjur. Att sedan mysgurkan växer upp till en bjässe som skrämmer livet ur bärplockare med flera är en annan sak.
Jag tycker att det finns för mycket björn i Sverige. När nallarna söker sig ner till byar (exempelvis där jag bor) är det något fel. Många avstår från att gå på svamptur i skogen av rädsla för att möta björn. Nu är risken inte så stor men när rädslan finns där så...
Regeringens obegripliga politik då det gäller varg har ställt Sverige i skamvrån. Man skjuter svenska vargar och ska sedan förnya med importerade individer.
Nog förefaller det hela mest vara en eftergift åt högröstade rovdjurskritiker - och sådana finns det gott om. Värna vargstammen (den är skör) men tillåt avlivning av fler björnar.
Nej, min morfars bror sålde ingen halt häst i Vittangi.
Däremot sålde han varmkorv i Luleå för länge sedan men det är en annan historia.
Blev du lurad i går? En tid var det våldsam debatt om ett gammalt logehus i Östersund. 1 april klippte en tidning in en grävskopa i en bild av huset och berättade att huset rivits i skydd av nattens mörker. Gravmaskinistens hustru rusade in till sin man och gav honom en utskällning.
"Men jag har ju inte gjort nåt..."
"Men grävskopan din är ju på bild!"
På ett äldreboende lyckas man inte övertyga om att det hela var ett skämt.
"Det fanns ju bild i tidningen!"
Till slut fick de äldre och personal ta en biltur för att se att logehuset stod kvar.
Det var ett lyckat aprilskämt.
Det är inget bra år för de politiska siarna. Nästan alla pekade på Mikael Damberg och Thomas Eneroth som partiledare men det var Håkan Juholt som valdes. Då det gällde ekonomisk talesperson pekades Paggan ut, liksom Mikael Damberg. Tommy Waidelich blev den utvalde.
Mycket av den politiska journalistiken handlar om rågissningar. Det är nog så att de som tippar V75 har bättre statistik.
Håkan Juholt (f 1962), Carin Jämtin (f 1964), Tommy Waidelich (f 1963) blir centrala gestalter i Socialdemokraterna. Och de än yngre stormar fram: Mikael Damberg är född 1971 och Veronica Palm 1973. Men väl att märka: de utbytta Ylva Johansson (f 1964) och Thomas Östros (f 1965) föll inte av åldersskäl.
Wanja Lundby-Wedin (f 1952) är äldst bland de ordinarie i vu. Och nyss var ju fyrtiotalisterna Jätteproppen Orvar...
Jag tycker att Thomas Östros, född Waaranperä, är värd en jättestor bukett för sin gedigna insats som ekonomisk talesperson.
Mannen från Malmberget har varit idog, kunnig och målmedveten. En framtidsrörelse tar tillvara hans engagemang och kunskaper.
Uppe på berget ligger en grillplats med vindskydd. Utsikten över sjöarna och dalarna är enorm. Jag skulle inte ha en chans att ta mig dit om somrarna, det är helt enkelt för brant. På vintern går det bra om man sitter på en snöskoter.
Maskinen tuggade sig upp för de branta backarna. Utan skoter hade jag gått miste om denna naturupplevelse. Jag vet att skotrarna orsakar en del miljöproblem, liksom bilarna, men det finns också en hel del att föra in på pluskontot.
När T S Eliot skrev att april var den grymmaste av månader avsåg han väl april i London eller födelsestaden Saint Louis i Missouri. Kanske man kan översätta till maj eller juni i Norrbotten? April är en underbar månad, med ljus och vinterisar.
Påsken infaller sent i år; påskdagen är 24 april. Senast möjliga datum för dagen är 25 april och nästa gång det infaller är fjärran 2038. Då är Håkan Juholt 76 år.