Berit Andnor åkte på sjuttiotalet från hemstaden Göteborg till Östersund för att studera vid dåvarande socialhögskolan. Hon blev kvar i Jämtland. Var med om att dra igång en kvinnojour, engagerade sig politiskt, blev riksdagsledamot och statsråd.
Nu har Andnor, ordförande i den socialdemokratiska valberedningen, åkt runt till landets alla partidistrikt för att lyssna. Vilken politik vill man ha? Vilken typ av ledare? Valberedningen ska nu ta ställning till olika namn och förslag om olika ledarsystem, exempelvis delat ledarskap.
Näringslivets favorit heter Thomas Bodström medan hans namne Östros hamnar långt ned på direktörernas lista.
Sven-Erik Österberg från Skinnskatteberg, tidigare skogsarbetare, brukar utpekas som favorit. I nästa månad fyller han femtiosex och det skulle bli All Time High för Socialdemokraterna. Hjalmar Branting, Per Albin Hansson, Tage Erlander, Olof Palme och Göran Persson var alla under femtio när de valdes till partiordförande.
Yngst i skaran var Per Albin, bara fyrtio år gammal då han tog vid efter Branting 1925. Ingvar Carlsson var femtiotvå men det var ju speciella omständigheter när han tillträdde efter mordet på Palme. Mona Sahlin hade just fyllt femtio då hon tog över efter Göran Persson.
Jag är inte åldersfascist men tycker att Socialdemokraterna ska satsa på en långsiktig lösning. Gör man inte det så kommer kampen mellan olika intressen att fortsätta och det går ut över politiken.
Att välja en ny partiledare som blir sextiotre vid nästa mandatperiods slut kan inte vara vettigt. Ed Miliband, som sedan en tid tillbaka leder det brittiska labourpartiet, är född på julaftonen 1969.
Själv är jag född samma år som George W Bush, Bill Clinton, Dolly Parton, Liza Minnelli och Ricky Bruch men kandiderar inte till partiledarposten. Det gör, mig veterligen, inte heller några av de andra fyrtiosexorna.
Tack för alla tävlingssvar.
Vi har utsträckt tid, till och med söndag den 6 februari, dagen innan alpina VM inleds i Tyskland.
Ni får chans att tävla om en bok.
1. Tar Anja Pärson medalj i alpina VM?
2. Hamnar Charlotte Kalla på prispallen i skid-VM?
3. Blir en femtioplussare ny partiordförande i Socialdemokraterna?
Adress: ordgatan@telia.com. Lycka till!
Det är TV4 som har sändningsrättigheterna till alpina VM
Säsongen 2011-12 kommer även skidskyttet att sändas i den kanalen. Christer Ulfbåge och expertkommentatorn Kalle Grenemark ("22 sekunder stav till stav") kommer alltså inte att höras (om nu inte TV4 köper över de två).
Ulfbåge och Grenemark är mycket bra och det är trist om de försvinner. Kalle är född i Hedenäset i Tornedalen och jobbar på en skola i Boden när han inte är i teve.
Det finns olika uppfattningar om SVT och stora sportevenemang.
Det är bara bra om SVT förlorar budgivningen så kan man satsa pengar på viktiga public service-program, säger en.
Om SVT tappar stora sportevenemang kommer intresset för kanalerna att mattas och färre ser typ Uppdrag Granskning, menar en annan.
Men den som ansvarar för mediafrågor i regeringen är nog glad över att privata entreprenörer får en allt större bit av kakan.
Om det bildas en Facebookgrupp "Kalle Grenemark måste få kommentera skidskytte" anmäler jag mig som livstidsmedlem.
Många borgerliga tyckare prisar Janne Josefsson då han avslöjar myglande sossar. Bra att grabben sätter blåslampan i häcken på dom! Men när reportern ger sig på Ingvar Kamprad kommer protesterna. Det är väl bara avundsjuka som driver kritikerna. Kamprad som gjort så mycket för Sverige! Det är som om stora insatser ger en rätt till avancerad skatteplanering.
Det är bra att Public Service-programmet även ger sig på ikoner. Kör hårt!
Ha en fin helg och har ni tillfälle så lyssna gärna på Roffe Larssons fina tolkning av Dan Andersson.