Det kan inte vara en energi- och näringsministers uppgift att stoppa tillgång till mer energiproduktion, men det är precis vad Ebba Busch gör.
Förra veckan fattade regeringen beslut om att säga nej till 13 av 14 vindkraftsparker som under lång tid planerats i Östersjön.
Det betyder att Sverige går miste om nästan 150 Twh, motsvarande 18 stora kärnkraftsreaktorer.
Galet? Jo, det får man nog säga, men inte överraskande.
Näringsministerns vurm för kärnkraft framför alla andra energislag är vida känt.
Den här gången var det dock inte kärleken till kärnkraft som var hennes ledstjärna.
Skälet till att regeringen sa nej till utbyggd vattenbaserad vindkraft är att Försvarsmakten var kritiska.
De hävdade att 13 vindkraftsparker ute på Östersjön kan störa deras signalspaning.
Jaha, har försvaret sagt sitt så går det väl inte att göra något åt, tänker man ju lätt då. Vem vill mucka med dem som ska hålla oss trygga i kris och krig?
Men det är inte riktigt så enkelt.
– Det är ett näringspolitiskt och energipolitiskt haveri, och försvarspolitiskt betyder det ingenting, säger Mikael Odelberg om regeringens beslut.
Han fortsätter med att beskriva det som ”katastrofalt” och att det ”tangerar självskadebeteende.” Han säger också att det finns tekniska lösningar på de problem Försvarsmakten väcker.
Odelberg, vem var han nu igen?
Låt mig påminna. Mikael Odelberg var den moderata försvarsminister som lämnade regeringen i protest mot att försvaret inte fick så mycket pengar som han ville. Innan det var han Moderaternas energipolitiska talesperson, en riktig kärnkraftsvän.
Så nej, någon mjukis eller miljömupp kan man inte beskylla honom för att vara.
Och det är inte bara han som ifrågasätter regeringens beslut.
Totalförvarets forskningsinstitut (FOI) tidigare i en rapport skrivit att det är fullt möjligt att få försvarsintressen att samsas med havsbaserad vindkraft.
Också Saab, som producerar sensorer för över och under vatten till Försvarsmakten, säger att deras produkter kan se igenom och klarar eventuella störningar som vindkraftsparker kan ge upphov till.
- Vi har utvecklat funktionalitet för att kunna hantera det, säger koncernchefen till Ekot.
Hade jag varit lagd åt det konspirationsteoretiska hållet så hade jag kanske tänkt att regeringen väljer att inte vända på alla stenar för att de helt enkelt älskar kärnkraft så mycket.
Men det hade ju varit djupt oansvarigt av landets regering att äventyra möjligheten att snabbt öka elproduktionen som behövs för både hushåll och den energikrävande basindustrin.
Inte minst är det viktigt här i Norrbotten, där vi har både kyla och expansiv råvaruproduktion.
Naturligtvis ska vi inte äventyra svensk säkerhet, men heller inte förringa vårt behov av trygg energiförsörjning.
Det rimliga nu är att regeringen tittar på frågan en gång till tillsammans med Försvarsmakten och FOI. För vi behöver mer fossilfri och riskfri energiproduktion.