"Ja men JA!! ... Detta är så stort, så stort", utropade Europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) efter Girjasdomen i förra veckan.
Det är en glädjeyttring som tyder på att Bah Kuhnke inte förstår innebörden eller konsekvenserna av domen.
Som jag påpekade på NSD:s ledarsida 28 januari finns en stor oro för hur domen kommer att påverka jakt- och fiskemöjligheterna i fjällvärlden. Många människors friluftsliv och fritidsintressen berörs.
Även andra opinionsbildare av annan politisk kulör gör liknande bedömningar.
I Svenska Dagbladet (ob M) framhåller Jesper Sandström att frågan är "mer komplicerad än den kan verka och att långt ifrån alla samer ställer sig på Girjas sida i konflikten".
I liberala Västerbottens-Kuriren skriver Petter Bergner att domen "riskerar att spä på motsättningar mellan samebymedlemmar och icke-samebymedlemmar".
Som NSD noterade 24 januari är samebyarna bara en minoritet av den samiska befolkningen.
Av uppskattningsvis 20 000-40 000 samer i Sverige ingår bara drygt 4 600 i någon av de 51 samebyarna.
Likaså Dagens Nyheter (ob lib) konstaterar att domen inte handlar om samer i allmänhet, "utan om en liten grupp samer, nämligen de som driver de ekonomiska föreningar som kallas samebyar".
"Nu styr alltså dessa ekonomiska föreningar över stora områden mark. De kan själva välja vilka som ska få vara med och inte i samebyn, de kan neka medlemskap och därmed också rätten att bedriva småviltsjakt", skriver DN.
Vidare varnar Dagens Nyheter för att domen kan få långtgående konsekvenser för i princip allt annat samhällsliv.
"När beslutsrätten om småviltsjakt och fiske på stora områden väl tagits från staten och i stället lagts i händerna på samebyarna är det logiskt att fråga sig vad som är nästa steg. Är gruvdrift förenlig med samebyarnas intressen? Hur kommer det att gå vad gäller den enorma miljösatsningen på vindkraft i Norrland? Och fungerar turistande i största allmänhet, eller utgör även det ett störande inslag?", undrar DN:s ledarskribenten.
Det finns sannerligen ett och annat att grubbla på för landsbygdsminister Jennie Nilsson, näringsminister Ibrahim Baylan, energiminister Anders Ygeman och andra regeringsföreträdare.
Högsta domstolen har inte rätat ut alla frågetecken. Tvärtom ger Girjasdomen upphov till många nya frågor.
Miljöpartiets glädjefnatt i Bryssel känns därför helt fjärran från verkligheten och vardagslivet i norra Sverige.
Sannolikt är den bristen på verklighetsförankring också en viktig förklaring till att Bah Kuhnkes parti bara lockade 2,8 procent av de norrbottniska väljarna i senaste riksdagsvalet.