Branden vid Polarbröd i Älvsbyn är ännu ett memento om betydelsen av att samhället är starkt och att det finns fungerande trygghetssystem.
Även ett lönsamt och livskraftigt företag kan drabbas av en katastrof med förödande konsekvenser. Och så är det för oss alla på vår vandring genom livet. Olycka kan drabba vem som helst.
Det kan handla om arbetslöshet, en uppslitande skilsmässa, en allvarlig sjukdom, en trafikolycka, en nära anhörigs bortgång, en svår arbetsskada eller något annat som vänder upp och ned på hela den personliga tillvaron.
Därför är det viktigt med hjälpen och stödet – broarna över mörka vatten – för den enskilde. Ensam är inte alltid stark. Själv är inte alltid bäste dräng.
Fallet Polarbröd visar med all önskvärd tydlighet betydelsen av en A-kassa som levererar inkomsttrygghet för den som förlorar jobbet från en dag till en annan, att det finns arbetsförmedling, arbetsmarknadsutbildning och annat stöd för att ställa om till en ny tillvaro.
Under måndagens besök i Älvsbyn diskuterade statsminister Stefan Löfven och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark bland annat möjligheterna till utbildningsinsatser för de berörda vid Polarbröd, vilket är både rimligt och klokt.
Företagsledningen är inställd på att bygga upp bageriet igen. Men det kommer att ta tid och då är det bättre att människor får chansen till vidareutbildning och kompetensutveckling istället för att de går ut i öppen arbetslöshet.
Att bli arbetslös ska inte behöva innebära ekonomisk misär eller att människor tvingas lämna hus och hem. Det gagnar varken samhällsekonomin eller de enskilda individerna.
Det räcker med att studera USA. Där fanns inga omställningsstöd eller arbetsmarknadspolitiska insatser för de många som drabbades av arbetslösheten och strukturomvandlingen i "Rostbältet", delstaterna runt Stora Sjöarna.
Där har många farit illa och tappat framtidstron. Där har människor börjat titta snett på varandra. Motsättningarna växer.
USA har blivit ett starkt polariserat och tudelat land, vilket vi kan se i nyhetssändningarna varje dag numera.
Det är också argumentet för varför A-kassa, arbetsmarknadspolitik och arbetsmarknadsutbildning – allt detta som fungerar som sociala broar – måste vara högprioriterade områden i statsbudgeten för 2020 och framöver.
Hela samhället – alla – mår bättre om vi slipper social utslagning och växande utanförskap.
Människor ska kunna vara trygga i livets alla skeden och veta att samhället finns där när de behöver det.